kartuli-suitsujuustu supp Tammuri talu moodi
Üks ütlemata hea kodumaine toode on suitsujuust. Ikka seesama vanaaegses pakendis, pruunika halvasti maha tuleva koorega. Hiljem turule tulnud suitsujuustulised ei saa samale maitsemarjamaale ligilähedalegi. Minu meelest vähemalt! Kasutasin selle juustu head maiku ära kartuli kõrval püreesupis, mille leidsin vanu Oma Maitse numbreid sirvides. Sinna sattus see omakorda Tammuri talurestorani menüüst. Vaja läheb:
600 gr kartuleid
200 gr suitsujuustu
1 spl võid
piima ja vahukoort
soola/pipart
suitsusinki
Keeda kartul pehmeks ja tambi püreeks (eriti ilusa supi saab, kui kartulid läbi sõela ajada). Purusta saumikseriga juust ja vahukoor. Aja juustusegu potis kuumaks, lisa või ja kartulipüree. Kui sup on liiga paks, vedelda piima või keeva veega. Maitsetsa soola ja musta pipraga. Grilli suitsusingi või peekoni ribad grilli all krõbedaks. Pane serveerimisel supile värsket tilli ja grillitud suitsusingiribad.
600 gr kartuleid
200 gr suitsujuustu
1 spl võid
piima ja vahukoort
soola/pipart
suitsusinki
Keeda kartul pehmeks ja tambi püreeks (eriti ilusa supi saab, kui kartulid läbi sõela ajada). Purusta saumikseriga juust ja vahukoor. Aja juustusegu potis kuumaks, lisa või ja kartulipüree. Kui sup on liiga paks, vedelda piima või keeva veega. Maitsetsa soola ja musta pipraga. Grilli suitsusingi või peekoni ribad grilli all krõbedaks. Pane serveerimisel supile värsket tilli ja grillitud suitsusingiribad.
Kommentaarid