neljapäev, 2. aprill 2009

Elegantsed räimepihvid hapukoorekastmega

Jällegi sai minu järjekordne toidutegu alguse ühest vanast Kodu ja Aed numbrist leitud Anni Arro retseptist. Peale mõningaid muudatusi valmisidki maitsvad ja elegantsed räimepihvid. Vaja läheb:
hulk räimefileed
maitse järgi soola
punt värsket tilli (hakkida)
1/2 kogust nisujahu
1/2 kogust riivitud leiba (PS! siin on koht, kus ülejäänud ja ära kuivanud leivaviilud ära kasutada)
võid
sidrunit peale pigistamiseks

Kastme jaoks läheb vaja:
hapukoort (parim siinkohal on 30%-ne, see ei muutu sidrunimahlaga segades vedelaks)
sidrunit (veidi riivitud koort ja veidi mahla)
näpuotsaga hakitud tilli
soola ja pipart

Pese räimefileed ja kuivata köögipaberiga. Lao nad alusele nahaga allapoole, maitsesta soolaga ja raputa peale hakitud tilli. Aseta igale fileele peale teine filee, seekord nahaga ülespoole. Sega kokku jahu, riivleib ja maitsesta soolaga. Keerita ettevalmistatud räimepihve selles segus. Aseta pihvid võiga määritud ahjupannile. Pane ka pihvide peale võitükikesi. Küpseta kuumas ahjus kuldseks. Tõsta ahjust välja ja piserda peale sidrunimahla. Serveeri soojalt koos kastmega, mille valmistasmiseks sega kokku hapukoor, veidi riivitud sidrunikoort, veidi sidrunimahla, soola ja pipart ning näpuotsaga hakitud tilli. See kaste on parim, kui ta on vähemalt pool tundi seisnud, siis on sidrunikoorest tulevad eeterlikud õlid ilusti hapukoorega segunenud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga isuäratav, väljaarvatud räimede fileerimine. Tervitan! Kahupea

Juc ütles ...

:), aitähh. Aga õnneks mul oli siin üks hea inimene, kes räimed äras fileeris. Muidu oleks pidanud 3 korda rohkem maksma ja fileed ostma.