Buberti küpsised šokolaaditäpiga
On üks tuntud dessert nimega bubert. Selleks läheb vaja:
3 muna
Ja valmistada tuleb nii:
Kuumuta potis piim keemiseni. Vala manna keeva piima sisse ja keeda pehmeks (umbes 5-7 minutit). Vahusta munakollased suhkruga, lisa veidi kuuma putru, sega läbi ja kalla tagasi potti. Kuumuta puder paksenemiseni, aga ära keeda. Maitsesta ja sega ettevaatlikult juurde tugevasti vahustatud munavalged ja jahuta. Söö jahtunult nt kisselliga.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Tahtsin hoopis rääkida, mida teha, kui bubertit üle jääb. Siis tasub panna küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile kuhjaga teelusikatäied bubertit ja küpsetada ca 170 kraadises ahjus kuldsed buberti-küpsised. Tõsta ahjust välja ja suru igale peale tükike tumedat šokolaadi. Lase küpsistel jahtuda ja serveeri tassikese sidruniteega.
Kommentaarid
Ullike