esmaspäev, 6. aprill 2009

Buberti küpsised šokolaaditäpiga

On üks tuntud dessert nimega bubert. Selleks läheb vaja:

5 dl piima
2 sl mannat
3 muna
vanillisuhkrut või sidrunit (veidi riivitud koort)
Ja valmistada tuleb nii:
Kuumuta potis piim keemiseni. Vala manna keeva piima sisse ja keeda pehmeks (umbes 5-7 minutit). Vahusta munakollased suhkruga, lisa veidi kuuma putru, sega läbi ja kalla tagasi potti. Kuumuta puder paksenemiseni, aga ära keeda. Maitsesta ja sega ettevaatlikult juurde tugevasti vahustatud munavalged ja jahuta. Söö jahtunult nt kisselliga.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Tahtsin hoopis rääkida, mida teha, kui bubertit üle jääb. Siis tasub panna küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile kuhjaga teelusikatäied bubertit ja küpsetada ca 170 kraadises ahjus kuldsed buberti-küpsised. Tõsta ahjust välja ja suru igale peale tükike tumedat šokolaadi. Lase küpsistel jahtuda ja serveeri tassikese sidruniteega.

7 kommentaari:

Pille ütles ...

Ääretult vahva idee!!

Juc ütles ...

Aitähh, Pille! Lisaks saavad ka tavalisest täiesti erinevad küpsised, tänu mannale.

Sirliiz ütles ...

Tõesti suurepärane mõte, mul oli just 1 l piima vaja millekski ära kasutada, nüüd ma tean mida proovida :)

Juc ütles ...

Proovi jah, Siirliiz. Ära ainult šokolaadi ära jäta, see annab palju juurde. Anna siis teada, kuidas välja tuli.

Ragne ütles ...

nõustun täiesti eelkõnelejatega! Väga hea idee!

Juc ütles ...

Aitäh ka sulle, Ragne! :)

Anonüümne ütles ...

Issand´- Ma PEAN NEID SAAMA! Ja ära ma need proovin...tänud retsepti eest!
Ullike