neljapäev, 16. aprill 2009

Rõõmus kevadine ahjupirukas

Kevadistel hommikutel, kui päike paistab ja linnud võidu laulavad, kutsu sõbrad külla ja paku päikseköetud terrassil neid kirevaid pirukaid aurava kohvi kõrvale. Idee eest pean taaskord tänama Anni Arrot. Vaja läheb:

500 gr lehttainast
200 gr kirsstomateid
õhukesi singiviile oma lemmiksingist
värskeid basiilikulehti
2 keedetud muna
oliiviõli pealeniristamiseks

Juustusegu jaoks:
1 muna
2 spl riivitud parmesani
1 spl hapukoort
2 spl sulatatud juustu
musta pipart

Sulata tainas ja rulli õhukeseks. Lõika tainas mitmeks ristkülikuks, nt 10*15 cm vms. Igale taignatükile tee õrn sisselõige terava noaga ca 1,5 cm igast äärest. Sega kõik juustusegu koostisained kokku ühtlaseks. Aseta paar supilusikatäit juustusegu iga taignatüki keskele. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 10 minutit, kuni pirukad on kuldsed. Tõsta ahjust välja ja aseta igale pirukale sinki, poolikuid tomateid, munasektoreid, rebitud basiilikut. Nirista peale head oliiviõli ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: