Andre maasika-šokolaadi tort
Andre, kelle juures elasime mõned päevad Rios on peakokk Brasiilia restoranis Botequim. Juhuslikult jäi ta veidi meie siinoleku teisel päeval veidi haigeks ja nii oli tal palju aega, et küpsetada meile üks vägev tort maasikatest ja šokolaadist. Retsept on järgmine:
Biskviidi jaoks:
500 gr mune
350 gr suhkrut
Sega kokku ja soojenda 45 kraadini, siis mikserda.
280 gr jahu
70 gr kakaod
Sega kokku ja lisa õrnalt segades munasegule.
Küpseta 190 kraadi juures 30 min.
Kreemi jaoks:
500 gr piima (keedetud ja jahutatud)
100 gr suhkrut
60 gr maisitärklist
75 gr munakollast
Sega suhkur, tärklis ja munad. Lisad piima ja lased hetkeks keema. Sega kreemiks.
Lisa 1/2 kogusele kreemile 400 gr sulatatud tumedat šokolaadi. Teisele poolele maitse järgi maasikamoosi. Kui kreemid on soojad veel, siis lahusta 10 gr želatiini. Lisa pool sellest ühele kreemile ja pool teisele.
Nüüd on 2 võimalust. Kas vahustada vahukoor suhkruga ja segada see vaht kummagi kreemiga. Või teha munavalgevaht järnevalt:
100 gr munavalgeid
6o gr suhkrut
Vahusta tugevaks vahuks.
260 gr suhkrut
80 gr vett
Pane pannile ja kuumuta 115 kraadini.
Vahustamine ja suhkruvee keetmine peavad lõppema samal ajal. Lisa suhkruvesi munavalgesse ja sega läbi. Lisa pool segust ühe kreemiga ja pool teisega.
Pane vormi kihiti biskviit, maasikakreem ja šokolaadikreem. Lase külmkapis mitu tundi seista, et kreemid tugevneksid.
Kommentaarid