Tuunikalaseibid mustas pipras Katya moodi
Mereannid on siin Brasiilias värskeimast värskeimad. Ja hinnad meie Eesti omadega võrreldes soodsaimatest soodsaimad. Oleme siin proovinud kala ja mereande sajal erineval moel, traditsioonilistest ajaloolistest retseptidest kuni kaasaegse Brasiilia köögini. Järgnev on üks võrratult maitsev retsept kaasaegsest kohalikust köögist, mida valmistasime koos keraamik Katyaga ühel pärastlõunal turult toodud värskest tuunikalafileest. Vaja läheb:
hulk tuunikalafileed (seibidena)
suur hulk musta pipart (suru uhmris puruks)
hulk lehtpeterselli (haki peeneks)
hulk koriandrilehti (haki peeneks)
hulk värsket rohelist sibulat (haki peeneks)
maitse järgi sidrunimahla ja oliiviõli, et kõik eelnev kokku siduda
Sega kokku petersell, koriander, sibul, pipar, sidrunimahl, ja oliiviõli. Keeruta tuunikala selles segus, prae kergelt mõlemalt poolt, nii et keskelt jääb tuunikala roosa. Maitsesta meresoolaga. Serveeri kartulipüree ja värske salatiga.
Kommentaarid