Andre maasika-šokolaadi tort

Andre, kelle juures elasime mõned päevad Rios on peakokk Brasiilia restoranis Botequim. Juhuslikult jäi ta veidi meie siinoleku teisel päeval veidi haigeks ja nii oli tal palju aega, et küpsetada meile üks vägev tort maasikatest ja šokolaadist. Retsept on järgmine:
Biskviidi jaoks:
500 gr mune
350 gr suhkrut
Sega kokku ja soojenda 45 kraadini, siis mikserda.
280 gr jahu
70 gr kakaod
Sega kokku ja lisa õrnalt segades munasegule.

Küpseta 190 kraadi juures 30 min.

Kreemi jaoks:
500 gr piima (keedetud ja jahutatud)
100 gr suhkrut
60 gr maisitärklist
75 gr munakollast

Sega suhkur, tärklis ja munad. Lisad piima ja lased hetkeks keema. Sega kreemiks.

Lisa 1/2 kogusele kreemile 400 gr sulatatud tumedat šokolaadi. Teisele poolele maitse järgi maasikamoosi. Kui kreemid on soojad veel, siis lahusta 10 gr želatiini. Lisa pool sellest ühele kreemile ja pool teisele.

Nüüd on 2 võimalust. Kas vahustada vahukoor suhkruga ja segada see vaht kummagi kreemiga. Või teha munavalgevaht järnevalt:

100 gr munavalgeid
6o gr suhkrut
Vahusta tugevaks vahuks.

260 gr suhkrut
80 gr vett
Pane pannile ja kuumuta 115 kraadini.

Vahustamine ja suhkruvee keetmine peavad lõppema samal ajal. Lisa suhkruvesi munavalgesse ja sega läbi. Lisa pool segust ühe kreemiga ja pool teisega.

Pane vormi kihiti biskviit, maasikakreem ja šokolaadikreem. Lase külmkapis mitu tundi seista, et kreemid tugevneksid.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Midagi sellest koogist läheb kindlasti katsetustele. Ma ei viitsi ju kunagi midagi täpselt teha. Kahupea
Anonüümne ütles …
Ongi tehtud. Proovisin seda munavalge varianti.Aga seda, et biskviidi tainast enne soojendada, hakkangi kasutama. Biskviidiosa sai palju õhulisem ja mahlakam. Muidugi ei hakanud ma kõike nii täpselt mõõtma, aga kook tuli ilus, hea ja magus. Kui enne tegemist kõik läbi mõelda, pole üldse keeruline. Kavatsen järgmine kord teha midagi samadel motiividel. Väga õpetlik, tänan! Kahupea.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga