Kahte moodi vaarikane toorjuustukook
Küpsetamise-keetmiseisu hakkas juba üle äärte ajama. Aga ei olnud sattunud sellisesse kööki, kus oleks piisavalt ruumi, vahendeid ja vaba voli. Michelle´i juures Sydneys just selle ma leidsingi. Suure suurepäraselt sisustatud köögi, mille tegelik omanik, Michelle´i kokandusgurust ema, oli oma teisele tütrele USA-sse külla sõitnud.
Kasutasin kohe teisel päeval juhust ja küpsetasin kooki. Eesti moodi kohupiima siin Austraalias ei ole, niisiis küpsetasin toorjuustukoogi. Idee sain ühest kokaraamatust Michelle´i raamaturiiulil. Tegin veidi omamoodi ja jagan nüüd seda moodi ka teiega. Pealkirjas on kirjas "kahte moodi", kuna sedasama kooki saab teha nii küpsetamata kui küpsetatult. Kui küpsetatud versiooni teha, pole zelatiini vaja. Meie perele meeldib viimane variant rohkem.
Vaja läheb:
250 gr magusaid küpsiseid
150 gr võid
***
2 spl želatiini
500 gr (pehmemat sorti) toorjuustu
80 ml sidrunimahla
300 ml vahukoort
150gr suhkrut
250 gr vaarikaid
4 spl suhkrut
Purusta küpsised peeneks, sega sisse sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Suru võiga määritud vormi põhja ja külgedele. Pane vähemalt 20 minutiks külmkappi. Sega 60 ml sooja veega želatiin, sega, kuni želatiin ära sulab. Mikserda toorjuust pehmeks, lisa mahl ja suhkur ning mikserda uuesti ühtlaseks kreemjaks massiks. Sega õrnalt sisse vahustatud vahukoor ja 1/2 želatiinist.
Purusta vaarikad ja sega 4 spl suhkruga. Sõelu läbi peene sõela, et seemned välja saada. Lisa teine pool želatiinist. Pane portsud juustumassi koogivormi, portsude vahele vaarikamahl. tõmba noaotsaga siiruviiruliseks. Hoia vähemalt 4 h külmas enne serveerimist.
Kui sulle maitseb rohkem küpsetatud toorjuustukook, siis pane nüüd seesama kook ahju ja küpseta 170 kraadi juures ca 40 min. Jahuta täielikult enne serveerimist.
PS! Fotodel on küpsetamata versioon ja tehtud veidi liiga kõva toorjuustuga, st et pehmemaga tuleb koogi pealispind ühtlasem ja vaarikatriibud selgemad.
Kasutasin kohe teisel päeval juhust ja küpsetasin kooki. Eesti moodi kohupiima siin Austraalias ei ole, niisiis küpsetasin toorjuustukoogi. Idee sain ühest kokaraamatust Michelle´i raamaturiiulil. Tegin veidi omamoodi ja jagan nüüd seda moodi ka teiega. Pealkirjas on kirjas "kahte moodi", kuna sedasama kooki saab teha nii küpsetamata kui küpsetatult. Kui küpsetatud versiooni teha, pole zelatiini vaja. Meie perele meeldib viimane variant rohkem.
Vaja läheb:
250 gr magusaid küpsiseid
150 gr võid
***
2 spl želatiini
500 gr (pehmemat sorti) toorjuustu
80 ml sidrunimahla
300 ml vahukoort
150gr suhkrut
250 gr vaarikaid
4 spl suhkrut
Purusta küpsised peeneks, sega sisse sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Suru võiga määritud vormi põhja ja külgedele. Pane vähemalt 20 minutiks külmkappi. Sega 60 ml sooja veega želatiin, sega, kuni želatiin ära sulab. Mikserda toorjuust pehmeks, lisa mahl ja suhkur ning mikserda uuesti ühtlaseks kreemjaks massiks. Sega õrnalt sisse vahustatud vahukoor ja 1/2 želatiinist.
Purusta vaarikad ja sega 4 spl suhkruga. Sõelu läbi peene sõela, et seemned välja saada. Lisa teine pool želatiinist. Pane portsud juustumassi koogivormi, portsude vahele vaarikamahl. tõmba noaotsaga siiruviiruliseks. Hoia vähemalt 4 h külmas enne serveerimist.
Kui sulle maitseb rohkem küpsetatud toorjuustukook, siis pane nüüd seesama kook ahju ja küpseta 170 kraadi juures ca 40 min. Jahuta täielikult enne serveerimist.
PS! Fotodel on küpsetamata versioon ja tehtud veidi liiga kõva toorjuustuga, st et pehmemaga tuleb koogi pealispind ühtlasem ja vaarikatriibud selgemad.
Kommentaarid
Tæidiseks: 1pk sidrunizheleed, 200gr pakk Philadelphia original kreemjuustu, 1/3l vahukoort, 3 dl væhese rasvasusega hapukoort (meie pere kasutab paksemat sorti naturaalset jogurtit), tavasuhkru asemel 115 g tuhksuhkrut ja veidi vaniljesuhkrut lisaks; Küpsised aga ainult pöhjaks. Oleme proovinud ka teisi variante, aga sidrunimaitsega on köige parem. Valmis zhelee sææstab veidi aega. Kook saab nii hea ja kaob ruttu, nii et keegi nende siirude-viirudega enam jænnata ei viitsi.
marit tervitustega