Šokolaadikreem grenadillikastmega
Enne jõule ostsin endale prantsusekeelse talviste toitude raamatu Cuisine d´hiver, mida ma küll lõpmatuseni juba keelt limpsides sirvinud olen, kuid seni tegudeni polnud jõudnud. Üks retsept, mis mu tähelepanu köitis, oli šokolaadikreem grenadillikastmes. Pidev lugeja on minu grenadilliarmastusega kindlasti juba ammu kursis, aga seni olin ma teda harjunud kõrvutama kreemiste ja mahedate dessertidega, nagu creme brulé, panna cotta, toorjuust... Tugevamaitseline šokolaad kõrvuti hapuka grenadilliga vääris katsetamist. Ja uskumatul kombel töötavad nad käsikäes lihtsalt võrratult.
Vaja läheb (4-le):
3 muna
100 gr tumedat šokolaadi
20 gr tuhksuhkrut
3 grenadilli
1 tl heledat rummi
1 spl sidrunimahla
Sulata veevannil šokolaad ja vala see ümber kaussi. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta kollased ja lisa pidevalt segades sulašokolaadile. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades suhkur, kuni saad tugeva vahu. Sega vaht šokolaadikreemi juurde. Jaota kreem 4 väikse kausikese vahel, kata toidukilega ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi. Enne serveerimist sega kokku grenadillide sisu, rumm ja sidrunimahl ning tõsta paar lusikatäis igale šokolaadikreemile.
Kommentaarid
Kallistan,
Eva-U
Tuhat tervit,
Eva-U
kinnitan Juta poolt öeldut, et tegin ja sama koguse, kuid jagasin viie vahel ja oleks isegi vähemast piisanud ;).. muide, kuna ma hetkel jälgin mingit kaalujälgijate punkte, siis see magustoit oma kalorsusega nii hull ei olegi, kuna rasva seal peale shoksi sees oleva rasva ei ole ;).. nii et isegi ses mõttes super shoksi magustoit!
Grenadillikaste oli maailma parim! PS. muide, kui koju olin jõudnud ja grenadillid kotist välja võtsin, märkasin, et müüja oli mul poes need kaalunud hoopiski punapeedi pähe, mille kilo on teatavasti hoopiski soodsama hinnaga :) :) seega sain 22 sendi eest 3 grenadilli :):)
Kristina