Šokolaadikreem grenadillikastmega

Enne jõule ostsin endale prantsusekeelse talviste toitude raamatu Cuisine d´hiver, mida ma küll lõpmatuseni juba keelt limpsides sirvinud olen, kuid seni tegudeni polnud jõudnud. Üks retsept, mis mu tähelepanu köitis, oli šokolaadikreem grenadillikastmes. Pidev lugeja on minu grenadilliarmastusega kindlasti juba ammu kursis, aga seni olin ma teda harjunud kõrvutama kreemiste ja mahedate dessertidega, nagu creme brulé, panna cotta, toorjuust... Tugevamaitseline šokolaad kõrvuti hapuka grenadilliga vääris katsetamist. Ja uskumatul kombel töötavad nad käsikäes lihtsalt võrratult.
Vaja läheb (4-le):

3 muna
100 gr tumedat šokolaadi
20 gr tuhksuhkrut
3 grenadilli
1 tl heledat rummi
1 spl sidrunimahla

Sulata veevannil šokolaad ja vala see ümber kaussi. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta kollased ja lisa pidevalt segades sulašokolaadile. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades suhkur, kuni saad tugeva vahu. Sega vaht šokolaadikreemi juurde. Jaota kreem 4 väikse kausikese vahel, kata toidukilega ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi. Enne serveerimist sega kokku grenadillide sisu, rumm ja sidrunimahl ning tõsta paar lusikatäis igale šokolaadikreemile.

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Tegelen just järgmise nädala menüü koostamisega ja mõtlesin, et üheks päevaks oleks mingit magustoitu vaja. Tulin siis sinu blogisse ideid hankima ja justnagu tellitult ongi sul uus magustoiduretsept blogisse ilmunud. Hurraa! Selle ma võtan!

Kallistan,
Eva-U
Juc ütles …
Väga vahva, Evake. Anna siis teada, kuidas peale läks! Head kokkamist"
Eva ja CO ütles …
Proovisime eile shokolaadikreemi ära. Lihtne oli seda teha ja veinipokaalis serveerituna nägid magustoidud lausa imelised välja. Maitsesid ka hästi! Tõsiselt rammus suutäis! Midagi tõelistele magusasõpradele. Kange kohv sinna kõrvale on kohustuslik :) Grenadillikaste sobis kreemiga imehästi ja oli heaks vastukaaluks magusale.

Tuhat tervit,
Eva-U
Juc ütles …
No supertore, et maitses ja ilus oli. Täna Kristina ka ütles, et tegi seda eile, samuti, et oli hea ja oleks isegi väiksemast kogusest piisanud, sest suutäis on tugev. :) Ja kastme osas ka sama kommentaar. Kohvi osas on sul vist tõepoolest õigus, oleksin pidanud selle ise lisama.
Anonüümne ütles …
Hei,
kinnitan Juta poolt öeldut, et tegin ja sama koguse, kuid jagasin viie vahel ja oleks isegi vähemast piisanud ;).. muide, kuna ma hetkel jälgin mingit kaalujälgijate punkte, siis see magustoit oma kalorsusega nii hull ei olegi, kuna rasva seal peale shoksi sees oleva rasva ei ole ;).. nii et isegi ses mõttes super shoksi magustoit!
Grenadillikaste oli maailma parim! PS. muide, kui koju olin jõudnud ja grenadillid kotist välja võtsin, märkasin, et müüja oli mul poes need kaalunud hoopiski punapeedi pähe, mille kilo on teatavasti hoopiski soodsama hinnaga :) :) seega sain 22 sendi eest 3 grenadilli :):)
Kristina
Juc ütles …
Issake, kui hea nali sul selle grenadilliga, Kristina. Kui ette teaks, et peedi pähe teda osta saab, võtaks kohe mitu kilo. Mul on siin üks Malaisias tehtud toorjuustukook grenadilliga, mis on superhea. Ja creme brulee peale... ja panna cotta peale... :) Aga see on küll huvitav (ja meeldiv), et kaalujälgimise punktide osas selline tugev šokolaadimagustoit eriline röövel polegi!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco