Keeks mee ja rabarberitega
Jätkame siis jälle rabarberilainel. Tuleb seda toredat aega ju maksimaalselt ära kasutada, kui see imeilus hapu õnnistus meil värskena poelettidel ja tagaaias on. Sirvisin ükspäev kodus toiduajakirju ja mulle hakkas silma ilus kollane keeks, iga viilu kaunistamas kaunis viigimarja läbilõige. Ja siis välgatas läbi mu pea, et tegelikult oleks tulemus kindlasti sama ilus ning ma arvan, et veel maitsvamgi, kui kasutaksin keeksi sees punaseid koorimata rabarbreid, ilma tükkideks lõikamata, vaid piki tervet keeksi vormi laotult. Mõeldud tehtud ja mu oletus pidas paika, tulemusi oli nii ilus kui ka maitsev. Mahlane pealekauba.
Vaja läheb:
2 rabarberivart
2-3 spl pruuni suhkrut
2 spl mett
230 gr jahu
3 muna
125 gr suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
120 gr võid
Lõika rabarberid oma keeksivormi pikkusteks juppideks. Sega nad pruuni suhkruga ja pane pannile. Kuumuta ja sega/keera ettevaatlikult nii, et suhkur kõrbema ei lähe ja rabarberid katki ei lähe. Paarist minutist piisab, eesmärk on rabarberikoort veidi pehmendada, mahlad kiiremini liikuma saada ja veidi karamellist pruuni suhkru maitset rabarberitele anda.
Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette keeksivormi (kas küpsetuspaberiga või siis võitamise-jahuga katmise abil).
Sega toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval lisaes juurde munad, seejärel sõelutud jahu, küpsetuspulber ja mesi. Vala pool taignast vormi, tõsta keskele rabarberid, lisa ülejäänud tainas. Küpseta umbes 35 minutit või seni, kuni tikuga katsudes tikk kuivaks jääb. Lase veidi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri!
Vaja läheb:
2 rabarberivart
2-3 spl pruuni suhkrut
2 spl mett
230 gr jahu
3 muna
125 gr suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
120 gr võid
Lõika rabarberid oma keeksivormi pikkusteks juppideks. Sega nad pruuni suhkruga ja pane pannile. Kuumuta ja sega/keera ettevaatlikult nii, et suhkur kõrbema ei lähe ja rabarberid katki ei lähe. Paarist minutist piisab, eesmärk on rabarberikoort veidi pehmendada, mahlad kiiremini liikuma saada ja veidi karamellist pruuni suhkru maitset rabarberitele anda.
Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette keeksivormi (kas küpsetuspaberiga või siis võitamise-jahuga katmise abil).
Sega toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval lisaes juurde munad, seejärel sõelutud jahu, küpsetuspulber ja mesi. Vala pool taignast vormi, tõsta keskele rabarberid, lisa ülejäänud tainas. Küpseta umbes 35 minutit või seni, kuni tikuga katsudes tikk kuivaks jääb. Lase veidi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri!
Kommentaarid
Katsetasin keeksi kohe ära! Maru hea sai! Ainuke asi, et mul küpses isegi veidi üle tunni ja viimaseks pooleks tunniks pidin fooliumi keeksi peale panema, sest kippus liiga pruuniks minema.
Keeksilõhaliste tervitustega,
Eva-U