Piccalilli-Cheddari suupiste briti nädala puhul
üüd olen mõneti küll omadega hiljaks jäänud. Kuninglik pulm ja nädal, mil Inglismaa
kõigi keelel-meelel oli, sai äsja läbi. Aga jagamata ka ei raatsi jätta. Kuidagi täiesti plaanimatult kiskus see nädal nii brittide poole kaldu. Nojah, reis oli siiski planeeritud ja seda juba ammu. Londonist sai siis nädala alguses tagasi tuldud, kotis purk kauni nimega kuulsat erekollast pickles´t Piccalilli ja karbike õe kingitud Inglise Thornton´s sokolaaditrühvlitega. Mõtlesin, et sellega kogu asi piirdubki. Kate´i ja Williami pulma plaanisin vaadata umbes nii palju, et kleit, altari ette kõndimine ja kuulus suudlus rõdul nähtud saaks.
Reedel juhtus aga nii, et hommikukohvi juues hakkasid ümberringi kõik põnevaid killukesi kuninglikest pulmadest jagama ja uudishimu aina kasvas. Lõuna ajal sai interneti abil ka pimestavalt ilus kleit üle vaadatud. Päeva lõpus said huvilised (mina kaasa arvatud) kutse kolleegi juurde üleslindistatud tseremooniat vaatama minna. Minul tuli idee võtta kaasa midagi teemakohast. Puhtjuhuslikult oli meie kaubanduskeskuses parajasti käimas briti nädal ja kostikotti rändas tükike jõhvikatega Stiltoni juustu. Kuna minu kallis Londonis elav õde Eva oli mulle õpetanud, et Piccalillit süüakse röstsaial koos Cheddariga, siis ostsin ka Cheddarit. Ah jaa, mis see ilusa nimega kollane Piccalilli siis on! See on äädikane ja sinepine kaste erinevatest köögiviljadest, mis on maitsestatud kurkumiga. Pühapäeva hommikul käisime oma iga kuu esimese pühapäeva kohustuslikul tuuril Arloni hiigelsuurel vanakraamiturul ja saabusime koju suure hulga põnevate vidinatega ja ilusa lillelise kandikuga pererahvale, all silt - Royal China. Kas pole mitte päevakohane meene sellisel päeval külla minekuks. See sai siis lillede asemel kaasa võetud (praktiline nagu ma olen - kandik ei närtsi kunagi ära) ja täidetud väikeste Piccalilli-Cheddari suupistetega! Retsepti õieti polegi, nii lihtsalt käib see! Vaja läheb:
hulk röstsaia
purk Piccalilly pickles´t
tükk head Cheddari juustu
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata väiksed saiaruudud õhukese Piccalilli kihiga ja kata Cheddari viiluga. Pista ahju ja küpseta, kuni juust on sulanud!
Foto: Flickr´st
kõigi keelel-meelel oli, sai äsja läbi. Aga jagamata ka ei raatsi jätta. Kuidagi täiesti plaanimatult kiskus see nädal nii brittide poole kaldu. Nojah, reis oli siiski planeeritud ja seda juba ammu. Londonist sai siis nädala alguses tagasi tuldud, kotis purk kauni nimega kuulsat erekollast pickles´t Piccalilli ja karbike õe kingitud Inglise Thornton´s sokolaaditrühvlitega. Mõtlesin, et sellega kogu asi piirdubki. Kate´i ja Williami pulma plaanisin vaadata umbes nii palju, et kleit, altari ette kõndimine ja kuulus suudlus rõdul nähtud saaks.
Reedel juhtus aga nii, et hommikukohvi juues hakkasid ümberringi kõik põnevaid killukesi kuninglikest pulmadest jagama ja uudishimu aina kasvas. Lõuna ajal sai interneti abil ka pimestavalt ilus kleit üle vaadatud. Päeva lõpus said huvilised (mina kaasa arvatud) kutse kolleegi juurde üleslindistatud tseremooniat vaatama minna. Minul tuli idee võtta kaasa midagi teemakohast. Puhtjuhuslikult oli meie kaubanduskeskuses parajasti käimas briti nädal ja kostikotti rändas tükike jõhvikatega Stiltoni juustu. Kuna minu kallis Londonis elav õde Eva oli mulle õpetanud, et Piccalillit süüakse röstsaial koos Cheddariga, siis ostsin ka Cheddarit. Ah jaa, mis see ilusa nimega kollane Piccalilli siis on! See on äädikane ja sinepine kaste erinevatest köögiviljadest, mis on maitsestatud kurkumiga. Pühapäeva hommikul käisime oma iga kuu esimese pühapäeva kohustuslikul tuuril Arloni hiigelsuurel vanakraamiturul ja saabusime koju suure hulga põnevate vidinatega ja ilusa lillelise kandikuga pererahvale, all silt - Royal China. Kas pole mitte päevakohane meene sellisel päeval külla minekuks. See sai siis lillede asemel kaasa võetud (praktiline nagu ma olen - kandik ei närtsi kunagi ära) ja täidetud väikeste Piccalilli-Cheddari suupistetega! Retsepti õieti polegi, nii lihtsalt käib see! Vaja läheb:
hulk röstsaia
purk Piccalilly pickles´t
tükk head Cheddari juustu
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata väiksed saiaruudud õhukese Piccalilli kihiga ja kata Cheddari viiluga. Pista ahju ja küpseta, kuni juust on sulanud!
Foto: Flickr´st
Kommentaarid
Kas teil rabarberit ka ikka liigub seal (muretsedes, kas Sul ikka kodumaine rabarberi-hooaeg meeles on!)? :)
See, et sa piccalilli saiad ahju pistsid on lahe mõte. Ma polegi seda proovinud. Ma ei tea, mis mul selle piccalilliga on. Iga kord, kui ma selle peale mõtlen, läheb suu hoobilt vett täis ja ma pean kohe külmkapi juurde tormama, et üks võileib teha. Nüüd täpselt sama lugu :)
Palju tervitusi,
Eva-U
Olen lugenud, et vähemalt Inglismaal ongi kombeks kingitusi vanakraami poodidest osta. Saab kindlasti midagi kordumatut.
( Mina poleks küll raatsinud selist asja ära kinkida.) Kahupea
Kahupea, mulle meeldib väga see mõte "kingitus vanakraamipoest". No on ikka põnevat kraami! Ega ma väga ei raatsinudki seda vaagnat ära kinkida. Aga sellega oli vist nii, et olime endale juba nii palju kraami kokku ostnud, et psüholoogiline tõrge tekkis midagi veel juurde osta. Samas letis oli veel palju ilusaid ja soodsaid taldrikuid-vaagnaid. Praegu sellele mõeldes hakkab isegi kripeldama! :) 4 päeva pärast näemeeeee!