Kana-kreveti yakisoba
Siit tuleb nüüd üks järjekordne suurepärane roog minu kalli õe Eva repertuaarist. Aga enne veel, kui ma täpsemalt kirjeldama hakkan, kuidas seda kana-kreveti yakisobat valmistada saab, räägin ühe ammuse nalja. Kõik sai alguse sellest, et mina rääkisin muu ohjeldamatu jutu sees, mida me Evaga ühel järjekordsel toredal kohtumisel ülehelikiirusel ja ühekorraga vahetada püüdsime uskumatut lugu, et USA-s olevat müügile paisatud uskumatul kombel väga edukaks osutunud dieediraamat. Nimelt oli kogu dieedi põhimõte selles, et sööd palju tahad, aga ise mõtled, et juurde ei võta. Nii see tookord jäigi. Aga mõne aja pärast kuulsin Evalt, et tema meelest on see üks väheseid väärtuslikke dieedi-ideid üldse – et võtad ette ükskõik kui suure portsu, aga juurde ei tõsta. Et tema järgivat seda juba mõnda aega täiesti edukalt. Nii et mõneti jabur mõte „pista pool rasvast põrsast nahka ja usu, et see sind saledaks teeb” muutus kommunikatsiooniapsu tõttu hoopis asjalikuks variandiks. Aga miks ma sellest nii pikalt kirjutan on see, et kui ma lihavõtete ajal Eva perel Londonis külas olin, siis mõtlesin ka seda ühe taldrikutäiega piirdumise varianti proovida. Aga kui Eva tõi lauale suure aurava potitäie äsja pannilt tulnud mahlakat kana-kreveti yakisobat, unustasin oma plaani kibekiirelt. Midagi nii head on lausa kuritegelik ainult üks ports süüa! Infoks veel niipalju, et yakisoba on jaapanipärane nuudliroog, mille juured aga Hiina kööki ulatuvad. Ja kuigi nime järgi võiks arvata, et selle roa valmistamiseks kasutatakse tatrajahust tehtud soba nuudleid, siis nii see ei ole – yakisobasse kuuluvad nuudlid on nisujahust ramenid või udonid. Vaja läheb:
140 ml sojakastet
100 ml vett
50 ml suhkrut
5 spl seesamiseemne õli
2 tk küüslauguküüsi, purustatult
1 spl ingverit, riivitult
½ sibulat, peeneks hakitult
1 punt rohelist sibulat, hakitult
1 tk porgand, ribadeks lõigutult
2 tk kanafileed, tükkideks lõigutult
250g krevette
1 pk yakisoba, ramen või udon nuudleid
100g värskeid sojaoavõrseid
Sega kausis omavahel sojakaste, vesi, suhkur, ingver, 2 splt seesamiseemne õli ja küüslauk. Küpseta kanafilee tükid. Kui kanad on peaaegu valmis, siis lisa krevetid ja prae minut või paar. Võta pool kaussi tehtud segust ja lisa kana-kreveti segule. Prae, et maitsed seguneksid. Keera siis kuumus kõrgemaks ja lisa ülejäänud seesamiõli, porgand, sibulad, pool rohelistest sibulatest ja ülejäänud sojakastme segu. Prae veel paar minutit. Lisa nuudlid ja prae kuni nuudlid on kergelt pruunid. Lisa pannile oavõrsed ning ülejäänud roheline sibul ja kuumuta läbi. Ongi valmis!
140 ml sojakastet
100 ml vett
50 ml suhkrut
5 spl seesamiseemne õli
2 tk küüslauguküüsi, purustatult
1 spl ingverit, riivitult
½ sibulat, peeneks hakitult
1 punt rohelist sibulat, hakitult
1 tk porgand, ribadeks lõigutult
2 tk kanafileed, tükkideks lõigutult
250g krevette
1 pk yakisoba, ramen või udon nuudleid
100g värskeid sojaoavõrseid
Sega kausis omavahel sojakaste, vesi, suhkur, ingver, 2 splt seesamiseemne õli ja küüslauk. Küpseta kanafilee tükid. Kui kanad on peaaegu valmis, siis lisa krevetid ja prae minut või paar. Võta pool kaussi tehtud segust ja lisa kana-kreveti segule. Prae, et maitsed seguneksid. Keera siis kuumus kõrgemaks ja lisa ülejäänud seesamiõli, porgand, sibulad, pool rohelistest sibulatest ja ülejäänud sojakastme segu. Prae veel paar minutit. Lisa nuudlid ja prae kuni nuudlid on kergelt pruunid. Lisa pannile oavõrsed ning ülejäänud roheline sibul ja kuumuta läbi. Ongi valmis!
Kommentaarid
Roog ise on tõesti maitsev ja sul tuli see kuidagi eriti ilus välja ka. Mul see küll nii kaunis välja ei näinud. Jama, et Eestis oavõrseid ei müüda. Huvitav, kas neid ise kasvatada oleks liiga keeruline?
Suur kuhi tervitusi,
Eva-U