Bruschetta´d, üks tomati confit ja mozzarellaga, teine viigimarja ja camembert´iga
Hirrrrmus kiire on pidevalt. Korraga on peas sadu erinevaid asju, millest igaüks nõuab oma aega ja energiat. Aga pole hullu, nii ongi elu põnev. Maitsvad road pole sealjuures jäänud ei valmistamata, pildistamata ega nautimata. Jagada pole aga tõesti ammu jõudnud, seda tuleb tunnistada. Püüan siis aegamööda asja parandada. Enne veel, kui ma oma Portugali-muljed üles tipitud saan, jagan sellisele kiirele ajale sobivat kiiret ja oi kui maitsvat retsepti. Õigemini kahte, mõlemad juustuga bruschetta omad - üks tomati confit ja mozzarellaga, teine värskete viigimarjade, mee ning camembert´iga. Kõik on lihtsamast lihtsam ja valmib ka nagu niuhti, muidugi kui keegi vahepeal värsket saia, pehmet juustu, küpseid tomativiile ja magusaid viigimarju niisama pihta ei pane!
Tomati confit
(isu tuli peale nähes seda retsepti Culinaria France´i Korsika peatükis)
10 tihket küpset tomatit
meresoola ja värskelt purustatud musta pipart
peotäis värsket hakitud lehtpeterselli
4-6 küüslauguküünt (peeneks hakitud)
hulk head oliiviõli
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese tomatid ja lõika nad pooleks. Koogi välja nii palju seemneid kui saad. Kuivata tomateid pisut veel köögipaberiga. Määri ahjupann korralikult õliga kokku ja säti tomatipoolikud lõikepind üleval pool üksteise kõrvale. Maitsesta soola ja pipraga. Puista üle peterselli ja küüslauguga ning nirista peale heldelt oliiviõli. Küpseta tomateid 30 minutit, keera siis kuumus madalamaks - 150 kraadi peale - ja küpseta veel 30 minutit. Jälgi, et tomatid kõrbema ei läheks.
Lisaks minu poolt välja pakutud bruschetta`dele on sellised maitsest tulvil tomatid suurepärased liha kõrvale, salatisse, värske saiaga veini kõrvaseks jne.
Bruschetta´d tomati confit ja Mozzarellaga
Värsket saia
Mozzarellat
Tomati confit´d
Oliiviõli
Soovi korral värsket basiilikut
Tomati confit
(isu tuli peale nähes seda retsepti Culinaria France´i Korsika peatükis)
10 tihket küpset tomatit
meresoola ja värskelt purustatud musta pipart
peotäis värsket hakitud lehtpeterselli
4-6 küüslauguküünt (peeneks hakitud)
hulk head oliiviõli
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese tomatid ja lõika nad pooleks. Koogi välja nii palju seemneid kui saad. Kuivata tomateid pisut veel köögipaberiga. Määri ahjupann korralikult õliga kokku ja säti tomatipoolikud lõikepind üleval pool üksteise kõrvale. Maitsesta soola ja pipraga. Puista üle peterselli ja küüslauguga ning nirista peale heldelt oliiviõli. Küpseta tomateid 30 minutit, keera siis kuumus madalamaks - 150 kraadi peale - ja küpseta veel 30 minutit. Jälgi, et tomatid kõrbema ei läheks.
Lisaks minu poolt välja pakutud bruschetta`dele on sellised maitsest tulvil tomatid suurepärased liha kõrvale, salatisse, värske saiaga veini kõrvaseks jne.
Bruschetta´d tomati confit ja Mozzarellaga
Värsket saia
Mozzarellat
Tomati confit´d
Oliiviõli
Soovi korral värsket basiilikut
Bruschetta`d viigimarja, mee ja camembert´iga
Värsket saia
Camembert juustu
Värskeid küpseid viigimarju
Mõned lusikatäied vedelamat mett
Värsket tüümiani
Oliiviõli
Lõika sai, juustud ja viigimarjad viiludeks. Määri saiaviilud pealt oliiviõliga kokku. Pane pooltele saiadele viilutatud mozzarellat, pooltele camembert´i. camembert´iga saiad kata omakorda õhukeste viigimarjaviiludega. Kuumuta ahju ülagrill hästi kuumaks ja pista saiad mõneks minutiks grilli alla, kuni nende ääred kuldseks tõmbuvad. Võta saiad välja, tõsta neile, millel viigimarjaviile peal pole, igale peale üks tomati confit viil. Nirista neile pisut oliiviõli ja kaunista basiilikulehega. Tõsta igale viigimarjaga saiale pool teelusikatäit mett ning kaunista värske tüümianioksaga. Vala välja üks mõnus vein ja lase hea maitsta!
Värsket saia
Camembert juustu
Värskeid küpseid viigimarju
Mõned lusikatäied vedelamat mett
Värsket tüümiani
Oliiviõli
Lõika sai, juustud ja viigimarjad viiludeks. Määri saiaviilud pealt oliiviõliga kokku. Pane pooltele saiadele viilutatud mozzarellat, pooltele camembert´i. camembert´iga saiad kata omakorda õhukeste viigimarjaviiludega. Kuumuta ahju ülagrill hästi kuumaks ja pista saiad mõneks minutiks grilli alla, kuni nende ääred kuldseks tõmbuvad. Võta saiad välja, tõsta neile, millel viigimarjaviile peal pole, igale peale üks tomati confit viil. Nirista neile pisut oliiviõli ja kaunista basiilikulehega. Tõsta igale viigimarjaga saiale pool teelusikatäit mett ning kaunista värske tüümianioksaga. Vala välja üks mõnus vein ja lase hea maitsta!
Kommentaarid
Tervitused Kahupealt
Ikka tervitused! Kahupea
Musid põsele,
Eva-U
Eva, ma muide just mõtlesin Sinu peale seda postitust kirjutades, et Sulle ju meeldib väga, kui soolane ja magus on koos. Ma usun, et siis meeldib Sulle ka see viigimarjaga retsept. Praegu viigimarjahooaeg jah, meil ka siin soodushinnaga ilusad isendid müügil. Olen teinud viigimarjast moosi, bruschettat ja nüüd mõtlen, et äkki teeks ühe liharoa ka enne, kui jälle otsa saavad! Anna siis teada, kuidas meeldis! Tervitused ka teite perele!