Vahelduseks midagi lihtsamast veelgi lihtsamat - Aafrika tomatisupp
See on nüüd üks tõeline argitoit, sest valmib metsiku kiiruse ja kergusega. Vahel ju selliseid roogasid ka nii vaja. Või peaks ütlema, et enamasti olekski selliseid vaja. Noh nii 5/7 kõigist päevadest! Tegu on lihtsa tomatisupiga, millele väikse aafrikapärase lisanõksu annab supi sisse käiv maapähklivõi ning vürtsi lisab tšilli. Retsept hakkas mulle silma millalgi BBCGoodFood kodulehel uudistades ja muutnud ma teda suurt polegi. Kuna tooraine on lihtne ja valmistamiskäik on lihtne, siis olgu jutt ka lühike ja lihtne.
Vaja läheb (4-le):
2 sibulat
4-5 küüslauguküünt
ca 5 cm jupp värsket ingverit
maitse järgi tšillit (värsket, helbeid või jahvatatut)
3 spl toiduõli
800 g purustatud tomateid
1 l köögiviljapuljongit
4 spl maapähklivõid
Püreesta sibul, küüslauk, tšilli ja ingver saumikseriga. Kuumuta supipotis õli ja prae köögiviljapüreed pidevalt segades mõned minutid. Lisa puljong ja purustatud tomatid, lase 20 minutit madalal kuumusel podiseda.
Lisa maapähklivõi, sega ja keeda veel 5 minutit madalal kuumusel. Kasuta veelkord saumikserit, et supp ilusaks ühtlaseks töödelda. Maitsesta vajadusel soolaga! Ja ongi supp laual!
Vaja läheb (4-le):
2 sibulat
4-5 küüslauguküünt
ca 5 cm jupp värsket ingverit
maitse järgi tšillit (värsket, helbeid või jahvatatut)
3 spl toiduõli
800 g purustatud tomateid
1 l köögiviljapuljongit
4 spl maapähklivõid
Püreesta sibul, küüslauk, tšilli ja ingver saumikseriga. Kuumuta supipotis õli ja prae köögiviljapüreed pidevalt segades mõned minutid. Lisa puljong ja purustatud tomatid, lase 20 minutit madalal kuumusel podiseda.
Lisa maapähklivõi, sega ja keeda veel 5 minutit madalal kuumusel. Kasuta veelkord saumikserit, et supp ilusaks ühtlaseks töödelda. Maitsesta vajadusel soolaga! Ja ongi supp laual!
Kommentaarid
Tuliste tervitustega,
Eva-U
Kahupea oma tervitustega.
Tõstan nüüd uue kausitäie :)
Super maitsev - minu uus lemmik!