Dessert meile kahele... vaarika-mandli korvikesed

Loetud päevad tagasi tähistasime juba mitmendat aastat ühte meie pere olulisematest sündmustest - pulma-aastapäeva. Mõtlesin sel puhul küpsetada midagi ilusat, magusat ja maitsvat. Ja valisin selleks puhuks välja Eva maasika-mündi korvikesed, millest tegin oma versioonina vaarika-mandli korvikesed. Nii maitsvad on need väiksed ilusad asjakesed, et desserdist kahele sai kiirkorras dessert kolmele, sest meie koogipõlgur Mann hakkas hirmsa isuga neid hävitama! Aitähh, Eva, hea retsepti eest!

Peab üles tunnistama, et vahepeal hakkasin lootust kaotama ja arvasin, et mul ei tule järjekordselt korvikestest midagi välja. Üldiselt tundub üldse, et kõigist maiustustest just tartelette'd ei taha mul kuidagi õnnestuda (sama juhtus mõne päeva eest, kui tegin La tartine Gourmand'i retsepti järgi tartelette). Äkki keegi tark ütles mulle, miks mu tainas (vaatamata retsepti järgimisele) saab nii vedel ja miks ta õigel temperatuuril ahju pannes ühtlaselt siledaks pinnaks ära vajub? Kas võiks abi olla, kui kasutaksin mingit teist võid? Või on äkki minu ahju eripära ja ma peaksin temperatuuri kõrgema panema? See selleks, aga retseptis kindlasti asi ei ole, nii et tehke aga julgelt selle järgi. Jääte kindlasti rahule! Retsept selline (otse Eva blogist):

Põhjaks läheb vaja:
4 dl jahu
100 g mandlilaastusid
1,5 dl suhkrut
200 g võid
1 muna

Katteks läheb vaja:
Ca 300 g vaarikaid
3 muna
0,75 dl suhkrut
2 dl hapukoort

Peenesta mandlilaastud näppude vahel ja sega see jahu ja suhkruga. Näpi hulka külmad võitükid ja muna. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja pane külmkappi vähemalt 30 minutiks. Seejärel määri korvikeste vormid kergelt võiga ja suru tainas nende põhja ja servadesse. Pane valmismeisterdatud põhjad ükshaaval taas külmikusse ootele. Küpseta tainapõhja 200 kraadises ahjus 8-10 minutit, kuniks see on pruunikas.

Katteks sega omavahel hapukoor, suhkur ja munad. Ahjust välja võttes tõsta iga korvikese põhja vaarikad ja pane peale 2 spl muna-hapukoore segu. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 3o minutit.

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Mul on hea meel, et jäid retseptiga rahule!

Minu korvikeste (või siis pigem siiski tartalettide) põhja nipp on see, et tainas peab hästi külm olema - alati on õnnestunud. Hoian tainast vähemalt tunni (kui mitte üleöö) külmikus ja kui taina põhjadesse surun, ei lase enne ahjuminemist toatemperatuurini soojeneda, vaid veel korraks külmkappi. Eeldus on muidugist, et tainas peab korralik muretainas olema, s.t kõik vahekorrad õiged. Head katsetamist!
Juc ütles …
Kusjuures tegin kõike täpselt, samamoodi hoidsin külmas nii enne kui pärast "korvimist". Nii külmik kui ahi peaks olema väga korralikud. Nii et jääb üle teist võid proovida :).

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga