Parmesani-rosmariini suupisteküpsised
Kohe, kui nägin Eva blogis Parmesani-rosmariini küpsiseid, teadsin, et olen leidnud kiire ja maitsva täienduse suupistelaudadele. Hästi kiiresti valmivad ja kerge teha. Mitsvad pealekauba! Vaja läheb:
2,5 dl nisujahu
1/2 tl soola
3 spl riivitud parmesani juustu
1 spl hakitud värsket rosmariini
3 spl oliiviõli
60 ml (0,6 dl) kohvikoort (retseptis oli vahukoor, aga mina tegin lahjemad ning olid ka maitsvad)
Mina lisasin värviks ja vürtsiks ka veidi tšillihelbeid
Sega kõik ained omavahel. Tainas peab olema muretaina paksusega ja rullitav. Lisa vajadusel peotäis külma vett. Rulli tainas küpsetuspaberile õhukeseks. Tõmba noaga tainasse murdekohad - et oleks mugav pärast küpsetamist paraja suurusega küpsised murda. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit kuniks suur plaadiküpsis on muutunud kuldseks-pruunikas.
2,5 dl nisujahu
1/2 tl soola
3 spl riivitud parmesani juustu
1 spl hakitud värsket rosmariini
3 spl oliiviõli
60 ml (0,6 dl) kohvikoort (retseptis oli vahukoor, aga mina tegin lahjemad ning olid ka maitsvad)
Mina lisasin värviks ja vürtsiks ka veidi tšillihelbeid
Sega kõik ained omavahel. Tainas peab olema muretaina paksusega ja rullitav. Lisa vajadusel peotäis külma vett. Rulli tainas küpsetuspaberile õhukeseks. Tõmba noaga tainasse murdekohad - et oleks mugav pärast küpsetamist paraja suurusega küpsised murda. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit kuniks suur plaadiküpsis on muutunud kuldseks-pruunikas.
Kommentaarid