Õunad šokolaadises öökuues
Suvel vanu Kodu ja Aed numbreid sirvides erutas mu meeli üks imeilus pilt Anni Arro õunapommidest ja lisaks ka see, kui lihtne neid teha on. Panin endale kirja, et võtan õunapommid ette. Nüüd, kuid ja kuid hiljem, nägin seda pilti uuesti ning täide viimata plaan meenus taas. Idee on Annilt, õunatäidis on vahetatud meelepärasema vastu. Vaja läheb:
Rulli tainas õhukeseks, lõika 4 ruutu. Koori õunad ja eemalda südamed nii, et õuna keskele jääb auk. Aseta õun taigna keskele, täida šokolaadi ja suhkruga. Osa suhkrut puista taignale. Tõsta taigna ääred õuna peale ja pigista kõvasti kokku. Pintselda munaga ja küpseta ca 200-210 kraadi juures 20-30 min kuni pommid on ilusti kuldpruunid. Serveeri soojalt näiteks vanillijäätisega.
500 gr lehetainast
4 väiksemat või keskmise suurusega õuna
4-6 tl riivitud tumedat šokolaadi (kasutaisn Nomu šokolaaditükke)
6 tl suhkrut
1 muna määrimiseks
4 väiksemat või keskmise suurusega õuna
4-6 tl riivitud tumedat šokolaadi (kasutaisn Nomu šokolaaditükke)
6 tl suhkrut
1 muna määrimiseks
Rulli tainas õhukeseks, lõika 4 ruutu. Koori õunad ja eemalda südamed nii, et õuna keskele jääb auk. Aseta õun taigna keskele, täida šokolaadi ja suhkruga. Osa suhkrut puista taignale. Tõsta taigna ääred õuna peale ja pigista kõvasti kokku. Pintselda munaga ja küpseta ca 200-210 kraadi juures 20-30 min kuni pommid on ilusti kuldpruunid. Serveeri soojalt näiteks vanillijäätisega.
Tume šokolaad ja õun sobivad lihtsalt võrratult hästi kokku!
Kommentaarid