esmaspäev, 2. märts 2009

Kiire ja maitsev ilma lihata - suvikõrvitsa penne

Mis sa tavaliselt teed, kui kell on juba palju aga kõht läheb tühjaks. Kohe hästi tühjaks. Külmikust erinevate snäkkide kordamööda söömine ei ole just parim lahendus. Juustud, singid, vorstid, leivad segamini võivad kogu järgneva öö ära rikkuda ja kalorivaesusega see ööoode ka just ei hiilga. Mina teen sellisel juhul ühe kiire ja kerge pasta. Kõige lihtsam on muidugi keeta pasta al dente, tilgutada peale head oliiviõli ja riivida veidi paremsani. Kõht täis ja olemine ikka kerge. Aga siit ka üks kerge ja maitsev kõhutäis. Muidugi ei pea seda just hilisõhtul tegema, sobib suurepäraselt ka lõunaks või isegi kergeks õhtusöögiks. Vaja läheb:

1 väike suvikõrvits (õhukesteks ribadeks lõigatud)
250 gr pennet
1 spl oliiviõli
1/2 spl võid
1 küüslauguküüs (peeneks hakitud)
peotäis hakitud värsket peterselli
värskelt riivitud parmesani
musta pipart
veidi sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees juhendi järgi al dente. Jäta alles veidi pastakeeduvedelikku. Prae või ja oliiviõli segus hakitud küüslauk, sidrunikoor ja suvikõrvitsaribad. Sega juurde pasta. Maitsesta pipra ja sidrunimahlaga. Kui pasta on liiga kuiv, lisa veidi pastakeeduvedelikku. Enne serveerimist sega läbi hakitud peterselliga. Serveerimisel riivi peale parmesani juustu.

4 kommentaari:

Tullia ütles ...

Ma elakski ainult pastast (ja kookidest), kui ülejäänud pere sellega nõus vaid oleks:-)

Juc ütles ...

Tullia, mina ajaks ka lihtsalt läbi, liha ja kooke poleks vaja. Aga mul ka ülejäänud pere sellega päri ei oleks :)

leoola ütles ...

minu üks uus lemmikpastasid, uskumatult lihtne ja hea asi. ainult et ma panin veel juurde magusat soja kastet.

Juc ütles ...

Oi kui huvitav, Tullia, see sojakastme mõte. Peaks kunagi järele proovima.