Spagetid kirsstomati-juustukastmes
Nagu juba eelmises postituses sai mainitud, tegin parmesanikanaga koos spagette kirsstomati-juustu kastmes. Idee pärineb ühest vanast Kodu ja Aed köögirubriigist. Originaalis peaks kasutama suluguni juustu, aga kuna selle leidmine osutus Tartus võimatuks (äkki mõned vihjed viimase aasta Tartus elanud toidusõpradelt?), siis asendasin selle mozzarellaga, mis on ju alati tomatitega koos üks väge kena kooslus. Seda kastet võib spagettidega serveerimise asemel süüa ka näiteks lihtsalt hea värske saiaga või näiteks valge kala kõrvale. Vaja läheb:
500 gr kirsstomateid (pooled pooleks lõigatud, pooled terved)
6-8 lehte värsket basiilikut
200 gr suluguni või mozzarella juustu (kuubikuteks lõigatud)
Oliiviõli
Soola, pipart, vajadusel suhkrut
3-4 küüslauguküünt
50 ml kuiva valget või roosat veini
6-8 lehte värsket basiilikut
200 gr suluguni või mozzarella juustu (kuubikuteks lõigatud)
Oliiviõli
Soola, pipart, vajadusel suhkrut
3-4 küüslauguküünt
50 ml kuiva valget või roosat veini
Lõika küüslauguküüs viiludeks ja prae oliiviõlis läbi. Lisa vein ja lase peaaegu ära auruda. Lisa tomatid ja prae mõned minutid, kuni kaste muutub veidi paksemaks. Sega juurde juust. Kui juust hakkab sulama, võta pann tulelt. Maitsesta soola ja pipraga (vajadusel ka vähese suhkruga) ning rebi kasmtesse basiilikulehed. Serveeri kohe al dente keedetud spagettidega.
Kommentaarid
Anonüümne ja Pille, oleksin võinud aimata, et Nami-namist leiab kõige kohta infot :). Järgmisel korral siis tean, et sean sammud turuhoone poole. Aga maximast ma tookord otsisingi, ei olnud. Võibolla sattusin siis lihtsalt valel päeval.
proovisin järele ja sedakorda mozzarellaga ja minu meelest tuli hüper-super-mega hea!
Tänud!
PS. Minust saab ka kindel reisiblogi jälgija. Ootan juba põnevusega ;)
Margit, nii tore, et nii maitses. Ja tere tulemast reisijälgijate sekka :)