Salooni seljanka

Tartus Rahu tänaval tegutses kunagi palju aastaid selline toidukoht nagu Saloon. Ja juhuslikult on selle koha põhiline kokk ja sealse legendaarse seljanka autor minu H. vanaema, minu Manni vanavanaema, kellelt juba varem olen siia lisanud pannišašlõki. Nüüd on selle seljanka saamine juba ligi 10 aastat meie isiklik privileeg, sest Salooni enam ei ole. Kasutasin siis võimalust ja panin vanaema retsepti kirja. Vaja läheb (mehise portsu jaoks, millest saab söönuks pool suguvõsa, ära unusta suurt potti):

3-4 suurt sibulat
0,5 kg läbikasvanud sinki
150 gr keedusinki
300 gr salaamit või suitsuvorsti
400 gr keeduvorsti
200 gr viinerit
300 gr keedetud sealiha
300-400 gr marineeritud kurki
400 gr tomatipastat
Mustasid oliive maitse järgi
Ca 4 l vett või puljongit
Pipart
Loorberileht
Suhkrut
Soola
Ca 100 ml õli

Prae õlis hakitud sibulad. Lisa suitsusingikuubikud, prae läbi. Lisa tomatipasta. Keeda läbi. Lisa vesi või puljong. Keeda tükk aega. Hakka lisama lihasid. Esimesena lisa salaami või suitsuvorsti, keeda, lisa keeduvorst, keedusink ja keeduliha, keeda, lisa loorber, keeda, lisa hakitud kurk ja oliivid, keeda. Maitsesta ja lisa viiner. Võta loorberileht välja ja serveeri hapukoorega.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Liitsn lihakraami kilod kokku, päris kõva sõna. Proovin vähendatud varianti. Kahupea
Juc ütles …
No ma räägin, et hiigelkogus tervele suguvõsale :). Aga proovi jah.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga