Gilliani maguskartuli ja kikerherne karri

Meie reisi esimese õhtusöögi valmistas imearmas Gillian Londonist, kes on taimetoitlane ning seega oli ka meie roog täiesti taimne. Aga maitses väga isegi lihasõber Henrile. Pilti ei ole kahjuks, sest toidu valmimise ajaks oli nii palju külalisi ja suminat, et pildistamine ei tulnud meeldegi. Kohaliku hõngu jaoks lisan ühe londonliku pildikese. Vaja läheb:

1 sibul
3 keskmise suurusega maguskartulit, keedetud
suur peotäis hakitud koriandrit
1 purk purustatud tomateid (või sama palju ise kooritud ja purustatud tomateid)
1 purk kikerherneid
3 küüslauguküünt
800 ml köögiviljapuljongit
3 tl karripulbrit

Haki maguskartul suurteks tükkideks ja keeda pehmeks (u 15 min), kurna. Prae pannil hakitud sibul ja küüslauk. Lisa karripulber ja prae 2 min. Lisa tomatid, kikerherned ja puljong ning aja keema.

Haki maguskartul väiksemateks tükkideks ja lisa karrile. Lisa hakitud koriander. Keeda 15 min. Maitsesta soolaga, kui vaja.

Serveeri kuskussi või riisiga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Väga huvitav......kahupea

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi