Soe suvesalat grillitud halloumi juustu ja chimichurri kastmega
Jätkan oma eelmisel suvel alguse saanu lihata grilli teemal. Mul kummitas juba pikemat aega halloumi - see soolane juust, mis grillides ära ei sula. Mõtlesin tükk aega, mida temaga peale hakata. Ja välja mõtlesin sooja suvesalati, millele kastmeks sobis suurepäraselt Argentiina petersellikaste chimichurri. Varsti saame sellest maitsvast kastmest enda isu täis süüa - argentiinlased pidid oma superveiseliha maitsestama soola ja sidrunimahlaga ning kõrvale pakkuma ohtralt chimichurrit. Eks näis! Aga halloumisalatiga sobis suurepäraselt, vaatamata asjaolule, et minu chimichurri oli väga rustikaalse välimusega - mul ei olnud käepärast ei uhmrit nuiaga ega ka saumikserit! Vaja läheb:
pakk halloumi juustu
3 tomatit
saia grillimiseks (nt ciabatta)
oliiviõli
soola, pipart
balsamiäädikat
Kastme jaoks läheb vaja:
terve kuhi lehtpeterselli
maitse järgi:
oliiviõli
veiniäädikat (mina kasutasin tegelikult hoopis tomatiäädikat)
tšillihelbeid
hakitud küüslauku
soola
Valmista esmalt kaste - sega kõik koostisosad kokku ja uhmerda ühtlaseks (millega mina edukalt hakkama ei saanud). Maitsesta ja jäta ootama.
Aja grill kuumaks. Lõika tomatid pooleks ja grilli mõlemalt poolt pehmeks. Vahepeal piserda peale balsamiäädikat. Kui tomatid on enam-vähem valmis, aseta grillile juust - ca 2 cm paksused viilud. Kui ühelt poolt on juust juba veidi kuldne, pööra teistpidi. Samal ajal grilli mõlemalt poolt kuldseks oliiviõliga piserdatud saiaviilud.
Aseta taldrikule saiad, nende peale tomatid (maitsesta soola ja pipraga), nende peale omakorda juust. Vala salatile veidi chimichurrit, piserda veel oliiviõli. Naudi külma roosa veini ja kõikjal leviva magusa toomingaõiearoomiga!
Kommentaarid
Sel volbril aga panin katseks halloumi asemel grillile küpsema lorri juustu (marketites armeenia juustude rivis suluguni ja brõnza kõrval). Maksab 4x vähem ja jääb grillil isegi veidi sulavam ja maitserohkem, kui halloumi. Nii et tee proovi!
PS. chimichurry proovin ka kindlasti ära!