Ahjulammas maailma parimast lambalihast
Mulle lambaliha ei maitse, mina lambaliha ei söö ja mina lambaliha ei valmista. Noh, vähemalt tavaolukorras. Aga kui sa oled Uus-Meremaal või Austraalias, kus peaks olema maailma parim lambaliha, siis tekib ikka väike tunne küll, et prooviks õige selle siiski ära siin. Äkki on midagi teistmoodi. Veidi olin ma juba proovinud ka, Uus-Meremaal hangi käigus sai senise elu kõige maitsvamat lambaliha söödud. Niisiis tulimegi eile poest tagasi ilus lambalihatükk väikeste kondikestega kotis. Lisaks värske rosmariin, priske sidrun ja mahlakad küüslauguküüned. Tuleb tunnistada, et lambaliha oli tõesti parem kui varem. Niimoodi võin teda veidi süüa! Aga siiski mitte palju! :) Henrile, kes muidu ka suur lambafänn ei ole, seeeest maitses väga. Nii et retsept on hea, leia maitsev liha ja proovi!Vaja lähebki:
kvaliteetset lambaliha
oks või kaks värsket rosmariini, peeneks hakitud
1 sidrun, koor riivitud, mahl serveerimiseks
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
soola ja musta pipart
head oliiviõli
Tee liha oliiviõliga kokku. Sega rosmariin, sidrunikoor ja hakitud küüslauguküüned, lisa sool ja pipar. Hõõru kogu lambalihatükki igalt pool kõvasti selle seguga. Aseta liha ahjupannile, vala peale veel veidi oliiviõli ja küpseta 200 kraadi juures (180 fan) kuni liha on pehme, aga seest veel roosakas. Vahepeal on võibolla vaja liha allavalgunud mahladega kasta. Serveeri hernevõrsetel pigistades lihale peale kõvasti sidrunimahla.
kvaliteetset lambaliha
oks või kaks värsket rosmariini, peeneks hakitud
1 sidrun, koor riivitud, mahl serveerimiseks
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
soola ja musta pipart
head oliiviõli
Tee liha oliiviõliga kokku. Sega rosmariin, sidrunikoor ja hakitud küüslauguküüned, lisa sool ja pipar. Hõõru kogu lambalihatükki igalt pool kõvasti selle seguga. Aseta liha ahjupannile, vala peale veel veidi oliiviõli ja küpseta 200 kraadi juures (180 fan) kuni liha on pehme, aga seest veel roosakas. Vahepeal on võibolla vaja liha allavalgunud mahladega kasta. Serveeri hernevõrsetel pigistades lihale peale kõvasti sidrunimahla.
Kommentaarid
aga näha on, et see tükk seal pildil pidi ikka keele alla viima!
PS. ma jälle nr1 lambasõber :-)