Ahjulammas maailma parimast lambalihast

Mulle lambaliha ei maitse, mina lambaliha ei söö ja mina lambaliha ei valmista. Noh, vähemalt tavaolukorras. Aga kui sa oled Uus-Meremaal või Austraalias, kus peaks olema maailma parim lambaliha, siis tekib ikka väike tunne küll, et prooviks õige selle siiski ära siin. Äkki on midagi teistmoodi. Veidi olin ma juba proovinud ka, Uus-Meremaal hangi käigus sai senise elu kõige maitsvamat lambaliha söödud. Niisiis tulimegi eile poest tagasi ilus lambalihatükk väikeste kondikestega kotis. Lisaks värske rosmariin, priske sidrun ja mahlakad küüslauguküüned. Tuleb tunnistada, et lambaliha oli tõesti parem kui varem. Niimoodi võin teda veidi süüa! Aga siiski mitte palju! :) Henrile, kes muidu ka suur lambafänn ei ole, seeeest maitses väga. Nii et retsept on hea, leia maitsev liha ja proovi!Vaja lähebki:
kvaliteetset lambaliha
oks või kaks värsket rosmariini, peeneks hakitud
1 sidrun, koor riivitud, mahl serveerimiseks
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
soola ja musta pipart
head oliiviõli

Tee liha oliiviõliga kokku. Sega rosmariin, sidrunikoor ja hakitud küüslauguküüned, lisa sool ja pipar. Hõõru kogu lambalihatükki igalt pool kõvasti selle seguga. Aseta liha ahjupannile, vala peale veel veidi oliiviõli ja küpseta 200 kraadi juures (180 fan) kuni liha on pehme, aga seest veel roosakas. Vahepeal on võibolla vaja liha allavalgunud mahladega kasta. Serveeri hernevõrsetel pigistades lihale peale kõvasti sidrunimahla.

Kommentaarid

Zoozi ütles …
Oh,kui isuäratav lihatükk,mmmm:)
Liina ütles …
alustame sellest, et meil, mahajäänutel, on siin täiesti võimatu sellist liha leida. eesti lihunikud lõikavad lammast ikka sõna otseses mõttes lihuniku moodi.
aga näha on, et see tükk seal pildil pidi ikka keele alla viima!
PS. ma jälle nr1 lambasõber :-)
Maarja ütles …
nii ilus-suussulav lammas...
Juc ütles …
Oi, suured tänud teile Zoozi, Liina ja Maarja. Siin on tõesti igal pool nii ilusad lambatükid müügil, et isegi mitte lambasõber hakkab lambaliha tahtma :).
Anonüümne ütles …
Mina armastan lambaliha vääga. Võiksin vist öelda, et see on minu jaoks lihadest lemmik. Seetõttu lugesin ja neelatasin pidevalt. H Saaremaalt
Juc ütles …
H., siis oleks Uus-Meremaa sinu paradiis. :)
Kadriii ütles …
Vanemad kasvatavad lambaid ning kindlasti proovime seda retsepti, paneb kohe suu vett jooksma:D
Juc ütles …
Kadriii, ma usun ka, et kodust lammast võiks niimoodi väga maitsvalt tähistada. Rosmariin, sidrun ja küüslauk on ju lamba suured sõbrad! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco