Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev

See on nüüd selline kiire roog, et ei saa valmistamist alustadagi, kui juba ongi valmis. Mis on ju supertore, kes ikka tahaks tundide viisi kuuma pliidi ees tammuda. Ma arvan, et see peaks olema üks maailma parimaid (ja tervislikumaid) fast food´e üldse. Ja selle maitsva roa eest, mida meie pere nüüd kindlasti nii mõnelgi korral sööb (ja äkki õnnestub külalistelgi vahel jaole saada) pean ma tänama oma kallist õde Evat, sest just tema saatis mulle retsepti, kui minu ajus hetkel kulinaarne auk valitses ja ma appi hüüdsin. Igatahes aitäh, Eva, olime kõik vaimustuses, kaasa arvatud Mann! Vaja läheb:

4 küünt küüslauku
3-4 cm jupp ingverit
1 suur porgand
1 paprika
1 väike suvikõrvits
ca 300-400 gr lõhefileed ilma nahata
50 ml sojakastet
25 ml magusat tsillikastet
oliiviõli praadimiseks

Haki küüslauk ning ingverijuur peenikeseks. Porgandist, paprikast ning suvikõrvitsast lõika peened ribad. Prae küüslauk ja ingver oliiviõlis kuni nad on klaasjad. Lisa köögiviljaribad, prae mõned minutid, ise vahepeal veidi segades. Nüüd pusi sellised paari hampsu suurused forellitükid köögiviljade vahele pannile. Prae veidi, keera teist pidi. See võtab tõesti ainult hetke, kuna väiksemat sorti kalatükid valmivad äärmiselt kiirest. Sega kokku 50 ml vett, 50 ml sojakastet ning 25 ml magusat tšillikastet. Vala kaste pannile ja sega ettevaatlikult kõik läbi, et kalatükke mitte purustada. Kui kaste keema on läinud, ongi roog valmis! Serveeri värske riisiga!

Kommentaarid

Merit ütles …
Aitäh mõnusa retsepti eest! Panin just rasvase seakülje ahju ja lubasin kaasale, et järgmisel nädalal sööme ainult juurvilju ja natuke kala, ehk siis ilmselt seda sama wokki siin:)
Eva ja CO ütles …
Oi, ma olen nii uhke, et üks meie lemmik roog nüüd siin Sinu blogis ilutseb :) Me oleme seda vahel krevettidega ka teinud, siis saab veel eriti kiiresti valmis.

Musid, kallid,
Eva-U
Juc ütles …
Merit, pole tänu väärt. Tore, et sain Sinuga ka mõne aasiapärase hõnguga kiire roa jagada, tegin ju mina sinu järgi äsja magushapu krõbedat kana. Rasvane seakülg on ka väga isuäratav mõte :)!
Eva, veelkord suur aitähh superretsepti eest. See pole mitte esimene teie pere retsept minu blgois, muide :). Aga idee seda sama asja krevettidega teha on pagana ahvatlev. Äkki teen järgmisel nädalal kohe ära, vbl veel nuudlitega koos. Nii et aitähh veelkord!
Liina ütles …
:-) ja mina just lõpetasin praegu rasvase seakülje konsumeerimise. Selline kerge wok läheks nüüd küll veel takkaotsa :-)
Juc ütles …
Vaatan, et teil on seal rasvase seakülje hooaeg. Eks sellise ilmaga vist mingi lahja kraami peal päeva üle ei ela tõesti. Nii et pane aga üks lahja wok igaks juhuks takkaotsa, Liina :).
Anonüümne ütles …
Järgi proovitud ja heaks kiidetud ;-) Paprika jätsin välja, selle asemel panin lillkapsast ja wokki sõime munanuudlitega. Katrin
Juc ütles …
Katrin, rõõm kuulda, et meeldis. Ja panen endalegi kõrva taha, et lillkapsaga maitseb samuti hästi! Aitäh!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga