Absoluutne suvelemmik - kukeseened
Niikaua kui mina ennast mäletan, olen olnud hull kukeseente järele. Ja nähes, kuidas nad nädal nädalalt turul aina odavamaks lähevad... no ei saa neid sinna letile jätta. Ostan jälle pool kilokest. Tavaliselt ei raatsi ma neid kuhugi ära peita ja praen neid niisama või ja sibulaga. Vahel segan hapukoort juurde. Lisandiks värske kartul tilliga. Aga seekord võtsin südame rindu ja tegin imelihtsaid kukeseenepirukaid peterselli ja parmesaniga. Lehttaigen on asi, mida ma ise teha kohe tõesti ei viitsi, ma leian, et see vaev ei tasu end ära. Nii et vaja läheb:
1 rull valmis lehttaigent
1 spl võid
hulk kukeseeni
veidi värskeid valgeid sibulaid
peotäis hakitud värsket peterselli
maitse järgi riivitud parmesani
1 muna valge
Sulata tainas ja rulli õhukeseks. Prae sibul, kukeseened võis pruuniks. Lõpus lisa ka hakitud petersell. Lõika taignast 4-nurksed (nt ca 8*8 cm) tükid. Pane igale tükile seenesegu ja riivi peale parmesani. Pööra taignatükk kahekorra ja suru kahvliga ääred kinni. Pintselda munavalgega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures kuldseks.
Kommentaarid