Suverull kodumaistest maasikatest



Sain eelmisel nädalal heteks arvuti taha ja avastasin, et Nami-namis on välja kuulutatud järjekordne kooskokkamine ja teemaks sel korral igasugused rullid - rullbiskviidid ja rullkoogid jms. Tegin siis kohe omapoolse otsa lahti ja alustasin tasa ja targu, lihtsa maasika-kohupiima suverulliga. Kuna ahi oli pisike, siis sai rullist sujuvalt toru, kuna biskviit lihtsalt oli nii kitsas. Aga ega see maitset sega. Kasutatud sai Elva turult ostetud kodumaiseid maasikaid, naabrimehe kanade värskelt munetud mune ja kodumaist Ricotta tervisekohupiima.

Taigen:
3 muna
3 kuhjaga supilusikatäit suhkrut
3 kuhjaga supilusikatäit jahu
1 supilusikatäis kartulitärklist
1/4 tl küpsetuspulbrit
2 tl kakaopulbrit

Täidis:
200 gr kohupiima
200 ml vahukoort
2/3 kl suhkrut
1/4 sidruni mahl
hunnik maasikaid

Vahustasin munad suhkruga heledaks vahuks, segasin juurde jahu, tärklise ja küpsetuspulbri. Valasin pool taigent küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Segasin ülejäänud taignasse kakao, valasin peene nirena kakaotaigna heleda taigna sekka. Küpsetasin 200 kraadises kuumuses ca 10 min. Võtsin ahjust välja, kummutasin biskviidi teisele küpsetuspaberile, mis oli eelnevalt suhkruseks tehtud. Keerasin biskviidi koos uue küpsetusaberiga rulli ja panin rulli jahtuma.

Täidiseks vahustasin vahukoore suhkruga, lisasin kohupiima ja sidrunimahla. Segasin juurde hulga tükeldatud maasikaid. Osa maasikaid surusin suhkruga toormoosiks.

Kui taigen oli jahtunud, rullisin biskviidi lahti, määrisin toormoosiga ja katsin kohupiimaseguga, rullisin tagasi kokku, lasin veidi seista ja serveerisin päikselises aias! :)


Oli väga maitsev, aga järgmisel korral teeksin veidi väiksema jahukogusega. Saaks õhulisem. Ja kindlasti suurel ahjupannil!

Kommentaarid

Pille ütles …
Seda on kohe näha, et Sul eriti head maamunad - rull on niiii kollane!

Aga jahukogust võid vähendada küll. Arvestades, et klassikaline biskviit on 3+3+3 (ja Sul ju lisaks veel kakao tainas), siis võid jahukogust julgelt 1 lusikatäie võrra vähendada ja tärklist asemele panna (PS ma võtan väga väikese kuhjaga lusikatäied, kindlasti mitte suure kuhjaga)
Juc ütles …
Aitähh, Pille, heade nõuannete eest, kui järgmisel korral rulli teen, järgin neid! EI tea ainult, millal see olema saab, kuna elu keerleb suvila (ja seal ongi see miniahi) ja uue korteri (kus asi on küsetamisest kaugel) ümber! Aga kunagi kindlasti!
kardemon ütles …
see nii vahva mõte selline kirju rull teha!!!
Juc ütles …
Aitähh, Kardemon!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga