Absoluutne suvelemmik - kukeseened



Niikaua kui mina ennast mäletan, olen olnud hull kukeseente järele. Ja nähes, kuidas nad nädal nädalalt turul aina odavamaks lähevad... no ei saa neid sinna letile jätta. Ostan jälle pool kilokest. Tavaliselt ei raatsi ma neid kuhugi ära peita ja praen neid niisama või ja sibulaga. Vahel segan hapukoort juurde. Lisandiks värske kartul tilliga. Aga seekord võtsin südame rindu ja tegin imelihtsaid kukeseenepirukaid peterselli ja parmesaniga. Lehttaigen on asi, mida ma ise teha kohe tõesti ei viitsi, ma leian, et see vaev ei tasu end ära. Nii et vaja läheb:

1 rull valmis lehttaigent
1 spl võid
hulk kukeseeni
veidi värskeid valgeid sibulaid
peotäis hakitud värsket peterselli
maitse järgi riivitud parmesani
1 muna valge

Sulata tainas ja rulli õhukeseks. Prae sibul, kukeseened võis pruuniks. Lõpus lisa ka hakitud petersell. Lõika taignast 4-nurksed (nt ca 8*8 cm) tükid. Pane igale tükile seenesegu ja riivi peale parmesani. Pööra taignatükk kahekorra ja suru kahvliga ääred kinni. Pintselda munavalgega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures kuldseks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tere üle pika aja! no mis muud, kui tahan ka pirukat.Ilusat päeva! kahupea
Juc ütles …
Tere tõesti üle pika aja! Too kukeseeni, teeme pirukaid :).

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev