Ürdimaskarponega täidetud kana
Nagu juba eelpool mainitud, oli esimeste uue kodu külaliste tuleku eel välja valitud 4 kanalist retsepti. Ühe neist valis Henri välja ja see läks käiku. Aga ega teised saanud ka unustustehõlma vajuda - saab ka need tasapisi ära tehtud. Hetkel on seis 2:2. Siit tuleb siis see nt 2. Retsept on põhiliselt taas BBCGoodFoodist. Mina kasutasin:
6 kanakintsu
5 spl maskarponet (Vigalas toodetud)
1,5 spl peenekshakitud värsket rosmariini
2 küünt küüslauku
soola-pipart
100 gr prosciuttot
1/2 sidruni mahl
törts oliiviõli
Sega maskarpone, rosmariin, hakitud küüslauk, maitsesta. Topi iga kanakintsu naha alla (ära nahka ära tõmba, kergita ainult) lusikatäis segu. Maitsesta õrnalt soolaga ka kana. Mässi iga kana tihedalt prosciuttosse, nii et segu välja ei tuleks (tegelikkuses tuleb niikuinii, aga tegutse selle nimel, et seda võimalikult vähe juhtuks). Prae kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt kanad, tõsta ahjuvormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 25 min. Tõsta kanad välja, pigista kastmesse poole sidruni mahl, sega ja vala see kanadele. Krõbe ja maitsekas! Jällegi üks hea asi, mida külalistele pakkuda, sest kanad saab enne valmis teha ja "riietada". Siis külmas hoida ja pool tundi enne külalisi kiirelt pannile ja ahju. Voila!
PS! Ei kujuta ette, kui palju prosciuttot oleksin pidanud kasutama, et see maskarpone kanasse vangistada. Ja lisaks peaks vist leidma prosciutto, mis ei rebene (jumal teab, kas sellist üldse on).
Kommentaarid