Kojujõudmise puhuks - üdini värske ahjupraad

Peale pooleaastast ootamist ja elu üürikorteris, saabusime eelmisel nädalal oma uude koju. Esialgu ei ole asi nii romantiline muidugi, seda tänu suurele kogusele kastidele-kottidele-pakkidele iga seina ääres, iga kapi peal ja iga asja all. Aga see kolihunnik kaob ka samas päris suure kiirusega nendesse ohtratesse kappidesse, mis me siia teha lasknud oleme.

Igatahes, kojujõudmise tähistamiseks külastasin Keskturgu ja pistsin õhtuse ahjuprae jaoks oma turukotti kõike värsket, mida leidsin - kartulit, herneid, sibula, küüslaugu, kukeseened, puraviku (ühe hiiglase), porgandid, peterselli ja sealiha. Ja muidugi oli vaja ka hääled sisse ajada minu uuele intelligentsele ahjule ja uuele "hingavale" ahjupotile (ostsin IKEAst glasuurimata savist ahjupoti, mida peab enne kasutamist vees leotama, nii täituvad tema poorid veega ja ahjuroog valmib osaliselt aurus, nii ei ole ka rasvainet vaja ning toit jääb mahlasem).



Retsept (tegelikult olematu retsept) on järgmine:


Lao kihiti ahjupotti toiduained, alt alates järgnevalt - kartul (viilud või sektorid), sool, porgand (viilud), värsked herned (või suhkurherne kaunad), puravik (tükeldatud), kukeseened, värske tüeldatud valge ja roheline sibul, värske küüslaugu küüned, veidi võid, soola-pipart, mehine peotäid peterselli, soola-pipraga maitsestatud liha. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni liha on kuldne ja kartul läbi küpsenud.

Kommentaarid

Pille ütles …
Edu kohanemisel! Ja anna siis teada, kuhu põlle võib saata-tuua :)
Juc ütles …
Aitähh, Pille, heade soovide eest! Kindasti annan lähipäevil ka aadressi teada :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga