RIBE ****

Esimene kord nägin sellist Tallinna Vanalinnas asuvat restorani nagu Ribe paari kuu eest Stenhusi minnes. Ma olen alati olnud suur firmanimede arvustaja ja mäletan täpselt, kuidas ma kommenteerisin Henrile, et on ikka restoranile veider nimi pandud - Ribe. Mõtlesin, et ei tea, kas jälle mingite omanike esitähed või mis veel. Ja sellest hetkest loen sellest Ribest igalt poolt, küll on ta vaatamata oma noorusele (avati alles 2007) juba Eesti restoranide TOP 50-s auväärsel 11.-ndal kohal, küll kiidetakse teda ajakirjanduses ja küll kuuleb häid sõnu rahulolevatelt klientidelt. Sai siis ka pisut ära proovitud. Päris söömas me ei käinud, aga veidi sai söödud ka. Elamuse igaljuhul!

Alati, kui mainitakse Ribet, mainitakse ka seda, et selles restoranis on praktiliselt igal ajal kohal ja toimetamas ka üks 3-st omanikust. Nii ka täna, niikui ukse kõrval asuvat menüüd silmitsema hakkasime, seisis meie kõrval üks naeratav nägu... ja kohe oli aru saada, et see mees seal lihtsalt kelner ei ole. Menüüd antipastit ei olnud, aga kuna oli isu sooja õhtuga sobiva roosa veini kõrvale midagi näksida, pandi antipasti valik meile ruttu kokku. Klaasiga roosat oli pakkuda kahte sorti - Rose d'Anjou ja Chateau de Calissanne. Valisin esimese! Antipasti koosnes serrano singist, rohelistest oliividest, grillitud suvikõrvitsast ja päiksekuivatatud tomatitest. Kavatsesime sellega piirduda, aga uudishimulik nagu ma olen, hakkasin ka menüüd uurima. Ja kui me nägime menüüs aurutatud sinikarpe kooreses sinepikastmes, siis oli otsustatud (me oleme nende sinikarpide järgi vaikselt haiged, parimad siiani on olnud Cassis linnas Lõuna-Prantsusmaal). Palusime, et kokk teeks neid meile mitte sinepi vaid karrikastmes ja nii ka tehti. Lisatud oli veidi ka tšillit ja koriandrit. Mõnus! Ülejäänud kaste läks alla värske saiaga, mis kõrvale toodi! Rahul, rahul, rahul!

Kuna Ribeskäik oli täiesti ettekavatsemata tegu, siis kahjuks ei ole ühtegi pilti. Aga vaadake nende kodulehekülge http://www.ribe.ee/

Kommentaarid

Maarja ütles …
me plaanime ka sinna varsti sööma minna. niisama joomine jättis seal juba positiivse mulje.
aga neid sinikarpe selles koores ma proovin seal. mul alati tulevad jubevärinad peale, kui kuskilt loen, et karbid miskise koorega tehtud. aga pille väitis, et hispaanias miski analoogne asi kannatas süüa ja nüüd sina ka. huvi kohe tekib.
Juc ütles …
Mine jah kindlasti! Restoranis sees olevad lõhnad olid küll jumalikud :). Aga selle koorekastme osas... ma ise ka pigem teeks veinis, kui koores. Samas maitses see koorekaste ka tõesti hästi!
Anonüümne ütles …
Tulge, tulge ;)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga