Cannele II osa - šokolaadicanneled sutsu ingveri ja kardemoniga

Canneled hakkasid mulle meeldima. Nagu näha on, sest juba võtsin ette teise cannele vooru. Sedapuhku midagi veidi ebatraditsioonilisemat - šokolaadicanneled, kuhu lisasin La Tartin Gourmand eeskujul veidi kardemoni ja ingverit. Muidu kasutasin sama vana äraproovitud retsepti, aga piima asendasin koorega. Uskuge või mitte, aga Rimis ei olnud ingverijuurt ja mujale ma ei hakanud ka sellepärast sõitma. Kardemoni purustamata kujul on niikuinii ainult piprapoes, kuhu ma ka seekord ei jõudnud. Nii saigi lisatud taignale veidi purustatud kardemoni ja jahvatatud ingverit.

Retsept sai järgmine:
0,5 l vahukoort
130 gr jahu
1/4 tl ingveripulbrit
1/4 tl kardemoni
200 gr suhkrut
3 sl kakaod (magustamata)
2 muna
2 munakollast
55 gr võid
1 spl rummi

Aja koor kuumaks, sega hulka või, lase sellel sulada, sega ja lisa ingver ja kardemon. Sega kausis kokku suhkur, kakao ja jahu. Lisa muna, sega hästi. Lisa koor pidevalt segades. Kui ühtlane tainas on, siis lisa rumm. Pane vähemalt 12 h külma. Täida vormid 3/4 osas taignaga, küpseta 200 kraadi juures 50 minutit.

Canneled tulid väga maitsvad, seest pehme nagu peab. Aga pealt ei karamellistunud nii, nagu õige cannele teeb. Proovisin nii ringõhuga kui ilma, ikka ei midagi. Nii et päris õige asi see ikka ei ole, kuigi maitseb hästi!

PS! Cannele vorme, nii mini kui tavalisi, on müügil Kiika Kööki poes!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kevadine külm karulaugukaste kuldseks praetud kartulitega

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata