Chedi - šikk teenindusime

Sellesama tähtsa päeva puhul, millest ennist kirjutasin, jalutasime terve perega läbi Vanalinna, sihiks uus peen aasia restoran Chedi. Peen, šikk, maitsev, värske, kallis, ülihea teenindusega... tõesti, ma ei ole üheski teises kodumaises restoranis nii head teenindust kohanud. Just nii nagu mulle meeldib, ettekandja teab mitte ainult seda, mida mingi toit sisaldab, vaid ka detaile toitude valmistamise ja tooraine päritolu kohta. Suurepärane teeninduselamus minusugusele teenindusfriigile!

Sisekujundus oli vaoshoitud aga aasiapärane, hämar (mis pildistamise suhteliselt võimatuks tegi). Tellisime Kana Satay kastmes (ca 275 EEK), aurutatud riisi ja segu suhkurhernestest, hiina mustadest seentest, porgandist ja vesikastanist (ca 155 eek). Kõik oli meeldivalt värske, maitsed selgelt eristatavad. Eriti mõnusad krõmpsud olid suhkurherned, sellised pontšikud teised. Riis toodi eraldi bambusnõudes, mille sees neid suured auruahjus ka aurutatakse. Eriti mainimist väärib kastmevalik, millest 2 vürtsisemat oleks hea meelega pudeliga koju kaasa ostnud. Kolmas oli magusapoolne ploomikaste. Portsud on tipprestoranilikult väiksed, aga kuna meid ootasid kodus eelpoolmainitud vaarikakorvikesed, siis meile täitsa piisas. Jäime tõesti väga rahule.
PS! Vabandused eriti ebakvaliteetse fotograafitöö eest :)

Kommentaarid

Eva P. ütles …
"Maitsed hästi eristuvad" - oled väga hästi ära tabanud hiina köögi (s.t siis õige hiina köögi, mitte meie söögikohtade, kes end hiinakateks kutsuvad)ühe peamise iseloomujoone.

Tooraine päritolude kohta küsides võttis mind küll pisut muigele, sest Hong Kongist tulev kaup liigub läbi Londoni, ehk siis ettekandja uhkusega teatas, et lootosõiejuured tulevad Londonist!
Juc ütles …
Vaat sellist Hiina kööki tarbiks veel ja veel. Paljudes meie söögikohtadest jääb jah mulje, et hiina köök on üks suur segaselt vürtsine maitse.
See lootosõie päritolu on tõesti pisut naljakas ja jätab mulje, et tegemist pole just kõige sügavamalt juurdleva isikuga. :) Ma nii keerulisi küsimusi vist ei esitanud.
Anonüümne ütles …
http://legnangel.livejournal.com/824153.html

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga