It's babytime ... ja aeg teha muffineid

Peedul elu kihab. Nii maal kui vees. Kui taimed hakkavad juba tasapisi raugaikka jõudma (osad omasoodu, osad meie samuti paljunenud vesirottide lahkel kaasabil), siis meie rikkaliku fauna esindajad näitavad üles eeskujulikku sigivust. Kümme erkpunast paksukest meie tiigis on suutnud tekitada sadu ja sadu väikseid armsaid vähem ja rohkem punaseid järeltulijaid (tähelepanelik vaatleja näeb neid terve hulga ka alloleval pildil). Nendega koos naudivad veerõõme vesilikupojad ja (looduskaitseallolevad) roherohelised järvekonnad. Kuival maal sibavad sama usinalt rohukonnad (täitsa pruunid teised) ja ohtrad sisalikupojad. Ainult meie pardipaar ei ole meile oma järeltulijaid demonstreerima veel tulnud.



Kuna ilm jällegi niisama rõõmustav ei olnud, siis tundsin hoopis rõõmu kaasavõetud muffinivormidest. Tegin kaks satsi. Retsepti võtsin Nami-Namist, muutsin ainult veidikene sisu. Kahjuks unustasin koju ilusad muffinipaberid.

Esimene ports tuli sõstra-vanilli muffineid:

200-300 g punaseid sõstraid (lisasin ka veidi musti sõstraid)
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa sõstrad. Jaota tainas muffinivormidesse. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit.




Ja teisena said valmis mustika-metsvaarika muffinid kohupiimaga (kasutasin seenelkäigu lõpus võimalust ja haarasin kaasa ka topsitäie mustikaid ja metsvaarikaid):
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega kokku hapukoor ja kohupiim. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukooresegu, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa marjad. Jaota tainas muffinivormidesse. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Kommentaarid

Smilla ütles …
hei!
lugesin pealkirja ja mõtlesin, et oo, nii supervahva uudis teie perelt! :)))
aga hoopis su kodakondsetel õue peal on järelkasvu ;)
sellegipoolest, oleks aeg ka muudeks üritusteks üsna küps ;)
ega te pole kaido juures veel käinud? käite ära ja siis... :p)
Juc ütles …
njaa, seda uudist veel niipea ei tule :). Katsikule lähme laupäeval! Muide, palju õnne uute töiste väljakutsete puhul.
Smilla ütles …
ehhee.. small world, mis :)))

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco