Belglaste Waterzooi, kanaga
Waterzooi on tüüpiline belga toit, mida algselt valmistati kalaga, aga viimasel ajal on kana-waterzooi saanud isegi populaarsemaks. Minu teadvusesse jõudis see toit tänu Siim Kallasele, kes ühes varasemas Oma Maitse numbris oma lemmikuid Belgia köögist tutvustas. Nii nagu meie Siimule, maitseb see maitsev hautis ka mulle väga. Retsepti võtsin sellestsamast Oma Maitsest, tegin mõned koguselised muudatused ja ka kanavalmistamise tegin enese jaoks meeldivamaks. Vaja läheb:
4 kanakintsu
2 mugulsibulat
2 šalottsibulat
1 porru (ainult valge osa)
2 sellerivart
3 porgandit
6 kartulit
30 gr võid
1 l kanapuljongit
1 dl vahukoort
3 munakollast
0,5 sidrunit
värsket peterselli ja tilli
Tükelda köögiviljad, prae need võiga pannil läbi ja hauta keskmisel kuumusel ca 10 minutit kaane all. Samal ajal grilli soola ja pipraga maitsestatud kanakintse grilli all, kuni nahk on pruunikas-kuldne. Tõsta kana köögiviljadele, vala üle puljongiga. Hauta kaane all kana pehmeks, ca 0,5 h. Eemalda kana. Sega vahukoor munakollastega. Vala see segu köögiviljadele, kuumuta, aga ära keema lase. Kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta kastmesse kana. Raputa peale värsket peterselli ja tilli.
Kommentaarid