Kerge ja ilus dessert - mangosmuuti ja purustatud vaarikate tarretis

Olen viimasel ajal külalistele paar korda lasanjet pakkunud. Esimesel korral menüüd koostades ei mõelnud ma piisavalt sellele, et lasanje rammususe järel peaks dessert olema hästi kerge. Nii tegin tol korral šokolaadifondante, mis on küll väga maitsvad, aga peale lasanjet liig mis liig. Teisel korral olin targem - valmis kerge ja ilus kahevärviline tarretis, mille kollane pool sai tehtud mangosmuutist ja punane purustatud vaarikatest. Juurde pakkusin plombiirjäätist (Regatt), millesse segasin ohtralt vanilliseemneid otse kaunast. Vaja läheb:
0,5 l mangosmuutit
0,5 l vaarikaid (purusta saumikseriga)
suhkrut (maitse järgi, purustatud vaarikatesse)
4+4 želatiinilehte
plombiirijäätist
vanillikaun
Pane 4 želatiinilehte mõneks minutiks külma veega kaussi ligunema. Kuumuta smuutit, aga ära keema lase. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi välja. Sega želatiin smuuti hulka kuni see täielikult lahustub. Vala (klaasist) desserdivormidesse ja aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi väikese nurga all seisma.
Kui smuuti on tarretunud, pane järgmised 4 želatiinilehte mõneks minutiks külma veega kaussi ligunema. Purusta vaarikad ja sega suhkruga. Kuumuta vaarikasegu, aga ära keema lase. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi välja. Sega želatiin vaarikate hulka kuni see täielikult lahustub. Vala desserdivormidesse smuutitarretise peale ja aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi teistpidi nurga all seisma.
Lase plombiir veidi pehmeks sulada, kraabi vanillikaunast seemned jäätisesse ja sega läbi. Pane jäätis uuesti serveerimiseni sügavkülma.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
tundub hea! Kuid ma ootan seda lasanje retsepti, mis meile pakkusid, ka su blogisse ;)
K
Juc ütles …
Ah nii, K! :) Selle lasanjega on nii, et mitu korda olen teinud ja siis kui kõik söödud, tuleb meelde, et pilti oli ka vaja teha! Aga kui sa kohe nii otse küsid, siis pean ühe pilditu lasanje postituse tegema vist, luban, et enne reisi teen ära!
Anonüümne ütles …
lahe, jään ootama :)
K

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga