Parmesanikana Jamie ainetel

Jälle kord reklaamiohvriks langenuna, valmistan midagi seetõttu, et paljud minu arusaamist mööda hea maitsega inimesed on Nami-Namis korduvalt maininud, et valmistasid Jamie Oliveri ainetel parmesanikana (originaalnimega Parmesan chicken with crispy posh ham). Juurde teen veel kirsstomati-juustu kastmes spagette, millest kirjutan edaspidi. Saigi Tartu pealt nende kahe roa jaoks kraam kokku otsitud. Muide, see ei ole eriti lihtne ettevõtmine. Kirsstomateid otsisin mitmest poest, aga kui kilohind julgelt üle 100 läheb, siis läheb ka kirsstomatitega pastakastme isu julgelt üle. Maximast sai siis lõpuks enam-vähem arusaadav hind leitud, 250 gr ja 18 eek. Tallinnas ostsin viimati täpselt poole odavamalt, aga mis seal ikka! Kui mina arvasin, et basiilikut saab igalt poolt, siis eksisin, Maximast läksin edasi kesklinna Comarketisse ja saingi viimase poti basiilikut. Lahtise parmesaniga on täitsa jama, Rimi müüb ainult pakendatut, millest ühe isendi ma endale ükskord soetasin ja mis selles pakendis oleval juustul puudu oli, oli parmesani maitse. Rohkem riskida ei julgenud. Kaubamajast sain ka oma parmesani kätte. Suluguni juustu mul Tartu kaubandusest leida ei õnnestunudki, asendasin selle mozzarellaga. Mozzarella valimisega probleeme ei olnud, hiigelsuures Maximas oligi seda täpselt üks sort. Ka korraliku toorsuitsusingi leidsin peale mitme poe külastamist lõpuks Kaubamajast. Nii et kui aega on palju ja tahtmist ning jonni jätkub, saab enam-vähem kõik ikka ära teha. Midagi ei ole teha, Tartus on siiski potentsiaalseid kliente niipalju vähem, kui Tallinnas, et sisse osta julgetakse vaid enamtarbitavat kraami. Eks praegune seis majanduses teeb ettevõtjad arusaadavalt ettevaatlikuks. Aga muidu on Tartu oma endises headuses – igale poole on autoga 5 minuti tee, liiklus on aeglane-aeglane, poed on väiksemad ja kiiremini läbitavamad. Ühe õhtuga võid vabalt käia külas kolmel erineval sõbral ja ikka jõuad mõistlikul ajal koju. Anname need sulugunid ja tomatid ka andeks! :) Parmesanikana jaoks läheb vaja:

2 kanafileed (nahata ja kondita)
Tüümiani
30 gr riivitud parmesani
4-6 viilu toorsuitsusinki
1 sidrun
Pipart
Soovi korral soola
Lõika filee kilejalt poolelt kergelt ruuduliseks. Maitsesta pipraga, soovi korral ka vähese soolaga (juust ja sink on soolased, seega ei pruugi soola lisamine vajalik olla). Aseta fileed kõrvuti alusele, kata poolega tüümianist ja riivitud sidruni koorega. Raputa peale parmesan. Juustu peale aseta singiviilud (nii et kogu kana oleks kaetud), sellele omakorda ülejäänud tüümian ja veidi oliiviõli. Kata toidukilega ja tao ettevaatlikult kana ca 1 cm paksuseks. Kuumuta õli pannil, prae esmalt singipool all ca 5 min ja seejärel ja teist poolt ca 5 min. Serveeri kohe!

Tuleb tunnistada, et oli maitsev küll. Sink, sidrun ja parmesan tegid kana maitsekamaks ja samas ei lasknud sink kanafileel ka liialt ära kuivada!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Sõin ja jõin seal minagi - väga maitsev! Kahupea
Juc ütles …
Aitähh, Kahupea! Tore, kui maitses :)
Eva ja CO ütles …
Hei Juc! Äärmiselt maitsev! Kanafilee on üldiselt nii tuim tükk, et tore, kui saab selle millegagi mahlakamaks ja huvitavamaks teha. Ainuke viga oli see, et praadimisel rasv hirmsasti pritsis. Ma ei tea, kas viga oli minus või singis või milleski kolmandas, aga vaev tasus ennast igatahes kuhjaga ära - kõik sõid ja kiitsid!
Kallistustega Londonist, Eva-U

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata