Spaghetti con vodka e caviale ehk viina ja kaaviari ojadena

Ma armastan itaalia kööki, selle lihtsust ja häid tooraineid. Eks seda on siit blogist ka kindlasti näha. Itaalia kokaraamatuid on aastate jooksul sirvitud kilode ja kümnete kaupa. Aga ühte eestikeelset itaalia kokaraamatut sirvides jäi iga kord silma midagi uut, selline roog nagu Spagetid viina ja kaaviariga. Varem pole ma pastakastmesse ei viina ega kalamarja lisanud. Vaja läheb:

400 gr spagette
100 gr kalamarja
150 ml vahukoort
100 ml viina
soola, veidi pipart
1 väike sibul
1 küüs küüslauku
2 tl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
1 tl võid

Sulata pannil või, lisa oliiviõli. Lisa hakitud küüslauk ja sibul. Prae klaasjaks, lisa viin ja keeda ca 5 minutit. Lisa vahukoor. Keeda paar minutit. Tõsta kaste tulelt, lisa kalamari. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Selleks ajaks peaksid valmima al dente keedetud spagetid. Sega kaste pasta hulka ja serveeri kohe.

Kommentaarid

Pille ütles …
No penne alla vodka on aastaid olnud minu firmaroog pastakastmete vallas :) Aga kaaviariga pole proovinud ise teha. Söönud küll - ühes Edinburghi itaalia söögikohas oli kunagi "Pasta alla Gorbatchev", kus oli nii viina kui ka kalamarja :D
leoola ütles …
Ma kunagi panin ka kuuma pasta peale kalamarja ja need sulasid ära :(
Selles toidus ei juhtu nii?
Juc ütles …
Pille, olen paaril korral tähele pannud jah, et teil menüüd viinaga pasta :)
Leoola, eks see mari ikka katki seal läheb, vähemalt punane forellimari küll. Originaal oli mustaga, ise pole proovinud, kuidas see käitub. Aga samas, maitse ju tulebki marja seest, nii et ma ei näe probleemi, kui mari katki läheb.
Liina ütles …
Mul ka üks retsept, kus viin, vahukoor, peekon/pancetta ja kirsstomatid/tomatikonserv. Hirmus hea on, viin annab sellise hea särtsu juurde. A ma seda väga tihti ei tee, sest 1. sulata pannil või 2. kuumuta selles peekonit ja 3. lisa pakk vahukoort :-) No võite ise arvata, eks.
Juc ütles …
Liina, seda hõrgutist tõesti oleks patt liiga tihti teha :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga