Spaghetti con vodka e caviale ehk viina ja kaaviari ojadena
Ma armastan itaalia kööki, selle lihtsust ja häid tooraineid. Eks seda on siit blogist ka kindlasti näha. Itaalia kokaraamatuid on aastate jooksul sirvitud kilode ja kümnete kaupa. Aga ühte eestikeelset itaalia kokaraamatut sirvides jäi iga kord silma midagi uut, selline roog nagu Spagetid viina ja kaaviariga. Varem pole ma pastakastmesse ei viina ega kalamarja lisanud. Vaja läheb:
400 gr spagette
100 gr kalamarja
150 ml vahukoort
100 ml viina
soola, veidi pipart
1 väike sibul
1 küüs küüslauku
2 tl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
1 tl võid
Sulata pannil või, lisa oliiviõli. Lisa hakitud küüslauk ja sibul. Prae klaasjaks, lisa viin ja keeda ca 5 minutit. Lisa vahukoor. Keeda paar minutit. Tõsta kaste tulelt, lisa kalamari. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Selleks ajaks peaksid valmima al dente keedetud spagetid. Sega kaste pasta hulka ja serveeri kohe.
Kommentaarid
Selles toidus ei juhtu nii?
Leoola, eks see mari ikka katki seal läheb, vähemalt punane forellimari küll. Originaal oli mustaga, ise pole proovinud, kuidas see käitub. Aga samas, maitse ju tulebki marja seest, nii et ma ei näe probleemi, kui mari katki läheb.