neljapäev, 6. märts 2008

Šokolaadikook, mida lihtsalt peab proovima

Siit tuleb üks kiire ja lihtne šokolaadikook, mis viib keele alla. Leidsin selle tegelikult Nami-nami portaalist. Vaja läheb:
200 gr tumedat šokolaadi (nt Kalevi 72%)
200 gr võid
300 ml suhkrut
4 muna
1 spl jahu
veidi tuhksuhkrut
Serveerimiseks plombiirjäätist (kõige parem on ikka Regatt)
Kui isu on, siis marju
Sulatada tükkideks murtud šokolaad ja või (mikros või veevannil). Lisa suhkur. Sega ära ja lase pisut jahtuda. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munad. Lisa pidevalt segades jahu. Vala tainas võiga määritud ümarasse koogivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca 20 minutit (nii kaua läks 26 cm läbimõõduga vormiga, väiksemaga võiks mõned minutid lisada). Võta kook välja ja lase vormis täiesti jahtuda. Lõika vormist välja (kui kõik õigesti tuli, siis on kook seest mahlane ja pehme, pealt kuiv ja veidi krõbe). Raputa peale tuhksuhkur ja serveeri jäätisega. Pilt tuleb järgmine kord, sest pildi tegemine, või õigemini mitte tegemine tuli meelde siis, kui me olime koogiga juba külas ja pool kooki oli otsas :)

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Väga tore, et kook Sulle maitses, Juc!
Muide - kuulutasime eile Nami-namis auhinnalise lugejamängu välja - loodan, et osaled ka:)

Anonüümne ütles ...

Oh üllatust,et elu magusaks kisub. Ma polnud mitu päeva vaadanud ja enn- näe imet! Ise tegin ükspäev purukooki - väga hea ja odav. sirrerorro

Eva ütles ...

See kook on tõesti väga maitsev ja lihtne valmistada.