Tom Yum Goong

Alates Tai reisist on Henri ikka aegajalt meelde tuletanud, et lubasin talle Tom Yum Goongi teha. Suppi on kindlasti võimalik ka 0-st ise teha, aga meil oli Taist kaasa toodud Tom Yum paste. Sarnast asja müüakse ka nt Liivalaia tn piprapoes. Kahele inimesele läheb vaja:

25 gr Tom Yum pastat
60 ml vett
3 sidrunheina vart (saadavalt nt Stockmannis)
20 gr ingverijuurt (originaalis galangalijuur, aga seda ma leidnud pole siit)
100 gr krevette või 200 gr kanafileed (või mõlemat)
1 kanapuljongikuubik
1 laim
50 ml kookospiima (võib lisada või mitte, Põhja-Tais lisatakse, Lõuna-Tais mitte)
8 šampinjoni
1 väike tšilli või 1/2 tl tšillipastat
suts koriandrit
2 sl kalakastet (häda pärast võib asendada sojakastmega)
serveerimiseks riisi

Aja vesi keema. Lisa puljongikuubik ja kana. Kui uuesti keeb, lisa viilutatud ingverijuur, hästi õhukeseks viilutatud sidrunhein, tšilli (peeneks hakitud või pastana) ja koriander. Aja keema, lisa seeneveerandid, krevetid, kalakaste ja pigista laimimahl supi sisse. Uuesti keema, lisa kookospiim ja Tom Yum pasta. Serveeri kohe riisiga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga