Tomatisalat basiilikukastmes

Siin on üks hea alternatiivsalat neile, kes ei soovi või ei saa süüa hapukoort, jogurtit ja erinevaid äädikaid.
5 tomatit (parem Eesti omad)
soola/pipart
1/4 sidruni mahl
1 pott basiilikut
2 spl oliiviõli
2 küüslauguküünt
Viiluta tomatid ja aseta need üksteise kõrvale taldrikule. Pese basiilik ja pane kõik lehed ja peenemad varred kaussi, lisa soola, pipart, sidruni mahl, küüslauk ja oliiviõli. Mikserda saumikseriga, kuni segu on ühtlane. Tilguta segu tomatitele. Serveeri liha, pasta kõrvale või lihtsalt värske saiaga.

PS! Kui kastet jääb üle, siis sobib see suurepäraselt kasutamiseks ühes kanaroas. Nimelt tuleb praadida kanafileed kahelt poolt ilusti kuldpruuniks, siis pikkupidi keskelt pooleks lõigata nii, et üks pikem külg jääb kinni. Basiilikukaste laotada kanafileesse tehtud lõikesse. Serveerida kuumalt, nt pasta või riisiga.
Kui lihahimu pole, siis sobib ülejääv kaste suurepäraselt ka värskelt keedetud pastaga segamiseks.
Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Türgi munad ja ürdine lambakints

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi