Värsked mahlad - kiivi ja apelsin


Ostsime endale mõne aja eest vägeva (ja tohutu suure, endalegi üllatuseks) mahlamasina Stollar.

Olen igasugu katsetusi teinud - sidrunist tuleb vähe välja, suurest kotitäiest 1 klaas ja koorida on tüütu; kurk koorega ei anna midagi head; magusad poeõunad ei kõlba; kõige odavamad poola õunad annavad parema tulemuse; parimad on kahtlemata eesti oma õunad (aga kõigi õunte puhul on vältimatu mahla tihedast sõelast või marlist läbi ajamine, muidu ei saa mahla vaid mingi pruuni olluse); greibimahl tuleb hea; apelsinid on hetkel jube magusad ja kuna koor on lahtine, siis on seal palju seda valget osa, mis mahla veidi mõruks teeb (samuti tuleb lõpuks ära filtreerida); kiivimahl on lihtsalt võrratu (kuskilt läbi ajama ei pea). Kiivi mahl sobis mõne suvise toidukorra puhul isegi desserdiks.

Retsepti siis polegi, on vaja ainult masinat ja hunnikut apelsine või/ja kiivisid või/ja eesti õunu.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kuidas me Aladdini muinasjuttu sattusime ehk lugusid Fezist Marokost

Croquembouche ja aeg jõulukinke jagada!

Kukeseene bruschetta, suvine kiusatus

Kahte moodi vaarikane toorjuustukook

Kõige parem rabarberikook läbi aegade