Kana küüslaugu-tomati-veini-oliivikastmes
3 kanakintsu nahaga (suurenda koguseid vastavalt inimeste arule)
Vahemere maitseainesegu (1,5 tl)
Oliiviõli
Küüslauku (6 küünt)
pool purki purustatud tomateid
1 spl tomatipastat
1 klaas kuiva valget veini
1 väike purk musti oliive
1 tl suhkrut
soola/purustatud musta pipart
Prae oliiviõlis kanakintsud pruuniks. Maitsesta kintsud mõlemalt poolt soola ja pipraga, pealtpoolt ka vahemere maitseainega. Pane kanad ahjuvormi. Lisa pannile oliiviõlile pooleks lõigatud küüslauguküüned, prae veidi, lisa vein ja ülejäänud vahemere maitseaine. Keeda ca 3-4 min, lisa purustatud tomatid ja tomatipüree. Maitsesta soola-pipra-suhkruga (ära suhkrut unusta, muidu võivad tomat ja vein kastme liiga hapuks teha). Keeda kuni kastme kogus on poolevõrra vähenenud. Vala kaste kanadele ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures kuni kana on enam-vähem küps. Lisa oliivid, sega kastmega ja küpseta kuni täieliku valmimiseni.
Kommentaarid