neljapäev, 13. märts 2008

vinoteek Tigu ****1/2

Päris mitmest kohast olin juba lugenud, et Kadriorus tegutseb üks isemoodi nimega isemoodi söögikoht, mille nimi on vinoteek Tigu, mille kodulehe aadress ütleb, et tegu on kohvikuga (http://www.tigukohvik.ee/) ja mille kodulehel on kirjas, et tegu on mereandide bistrooga. Püsivat menüüd ei ole, omanik valmistab toitu sellest, millise tooraine ta sel päeval kõige värskema ja paremana kätte on saanud. Läksime siis vaatama, millega tegelikult tegu on.
Ühe Vilmsi tn maja keldrikorrusel on Tigu enda alla võtnud 2 väikest söögisaali, esimeses laua taga istumiseks sobiliku kõrgusega 3 väikest lauda ja teises pehmed veininautimise diivanid 3 või 4 lauaga. Laua peab kindlasti kinni panema, kuuldused värsketest mereandidest on levinud kulutulena. Kuigi omanik-peakokk-sommeljee-manager hoiatas meid ette, et vinoteegis ei ole lastele erimenüüd ega tooli, oli Marial seal igati mugav. Pika pehme pingi peal sai ta algul oma pooleli jäänud lõunaund (kl 19 :) ) kergelt uneledes lõpetada. Uurisime, kas oleks talle võimalik lihtsalt keedetud pastat saada. Saabuski suur ports roosat tagliatellet parmesani ja värskete basiilikulehtedega. Meie võtsime eelroaks krevetid küüslaugu ja tšilliga (120 eek) ja juba see oli sinna minemist väärt. Tõeliselt head koorimata tiigerkrevetid hea oliiviõli, küüslaugu ja tšilliga, peale raputatud värsket lehtpeterselli ja kõrvale viilutatud baguette. Mann isegi nõudis saia krevettide all oleva kastmega aina juurde ja juurde. Pearoaks võttis Henri praetud veisemaksa valge veini kastmes, lisandiks oli grillitud tomat ja kartul (200 eek). Kahjuks ei oska maksa ise kommenteerida, Henrile maitses. Mina võtsin prosciuttosse pakitud huntahvena salati (tomati ja ühe rohelise salatiga, mille nimi kuidagi praegu ei meenu) ja kartuliga (koorega küpsetatud kartul soola-ürdi mütsiga) (ka ca 200 eek). Pean ütlema, et ahven oli väga mahlane ja väga hästi maitsestatud, krõbe prosciutto sobis ka suurepäraselt. Ainult et, ma ei jõudnud enam. Portsud olid mehised ja vaatamata taldrikule alles jäänud ahvenale, pole mu kõht juba mitu kuud nii täis olnud (noh, jõulud välja arvatud :) ). Kahju oli sellest, et veini ei saanud kõrvale juua. Kindlasti oleks elamusele veel kõvasti juurde andnud. Aga, nii hirmus kui see ka ei tundu, me oleme pidanud hoiduma alkoholist juba tervelt 3 päeva, sest homme anname ROLE vereproovi. Eks siis näis, kas tehakse lõpp meie maistele naudingutele või lubatakse edasi süüa.

Kommentaare ei ole: