Rabarberid ja maasikad vanillikastme ning purukattega




Ostsin täna endale lõpuks ometi muffinivormid ära. Sellised ilusad sinised ja silikoonist. Ja hea oli, sest mul oli plaanis valmistada õhtul La Tartine Gourmande blogist sellist desserti nagu Stewed Fruit and Vanilla Custard Crumble. Asjaga algust tehes leidsin aga, et olen oma desserdivormid juba uude korterisse kupatanud. Kuidas ma küll nii lühinägelik olin! Ühesõnaga, muffinivormi ristsed said siis tehtud ja serveerimine nägi päris naljakas välja - muffinivorm keset lauda, igaühel lusikas käes! :) Igatahes tasub see asi vaeva, proovige kindlasti. PS! Mina vahetasin originaalretseptiga võrreldes välja õuna ja punased sõstrad ning kasutasin tavalist jahu. Minu retsept sai selline:

Vanillikastmele läheb vaja:
200 ml vahukoort
1/2 vanillikauna
1/4 kl suhkrut
3 munakollast
1/8 kl maisitärklist

Purukate:
1/2 kl jahu
1/4 kl fariinsuhkrut
1,5 spl külma võid

Hautatud viljad:
hulk rabarbereid ja maasikaid
1/2 vanillikauna
2 spl keedetud vett
1 kaneelikang
1/3 kl suhkrut

Vala koor potti, lisa vanillikaun (enne tõmba noaga vanillikaunast seemned lahti ja lisa ka need koore sisse). Lase keema, eemalda tulelt, kata ja pane ca 30 minutiks jahtuma. Võta vanillikaun välja, kuumuta uuesti.
Mikserda munakollased suhkruga. Lisa maisijahu ja sega ühtlaseks. Lisa aeglaselt, pidevalt segades kuum koor. Aja segu uuesti keema, lase sellel pakseneda. See võtab jupp aega madalal tulel. Vala kaste teise kaussi, kata ja pane jahtuma.
Puru jaoks sega kõik puru koostisosad ja näpi sõrmede vahel sõmeraks. Kui või kipub ära sulama, pane vahepeal külmkapi seisma ja jätka siis uuesti.
Aja peeneks tükeldatud rabarberid suhkru, vee ja maitseainetega keema. Kuumuta, kuni rabarber on pehme. Võta välja vanill ja kaneel. Lisa maasikaveerandid ja lase paar minutit veel keeda.
Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Võita vormid. Alumiseks kihiks pane hautatud viljad, siis kiht vanillikastet, siis veel hautatud vilju ja peale purukate. Küpseta ahjus ca 30-35 minutit, kuni kuldpruun. Lase veidi jahtuda enne kui serveerid!

Kommentaarid

Pille ütles …
Mul on täpselt samasugune silikoonist ja sinine muffinivorm kodus :) Seal sees on imehea neid tuunikalaomletikesi teha (muffineid teen endiselt metallvormis ja kasutan paberümbriseid).
Juc ütles …
Vot siis kui peene vormi ma välja suutsin valida :)! Kohe kui jõuan, riputan üles ka ühe munast tehtud roa, mis valmis sellessamas vormis!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco