Värskust täis külmsupp tsitruseliste ja avokaadoga

Nami-nami kooskokkamine on omadega jõudnud juba 6.-nda osani, mina olen kaasa löönud vist oma 4-s. Kui tavaliselt alustan millestki lihtsast ja klassikalisest (ja vahel selle juurde jäängi), siis sel korral (teemaks külmsupid) alustasin millestki päris veidrast. Šnitti sai taas võetud La Tartin Gourmande'lt.
Supi tegemiseks läheb vaja:

350 ml keedetud vett (külma)
1 avokaado
200 ml apeslinist pressitud mahla
50 ml laimist pressitud mahla
1,5 spl hakitud värsket koriandrit
1-2 spl sojakastet
musta pipart
0,5 spl Demerara suhkrut
1 talisibul (valge osa)

Tegemine on imelihtne - kõik saumikseriga ühtlaseks supiks purustada, külmkapis jahtuda lasta, serveerida! Kuumal suvepäeval väga mõnus ja lisas veel ülimalt tervislik - rasva pole üldse, sobib ka taimetoitlastele, avokaado teeb juuste ja küüntega imesid, koriander puhastab vere ja viib mürgid kehast, tsitruselised tugevdavad oma c-vitamiiniga organismi ja soja on vist üldse kõigi maailma hädade vastu! Tervislikku suve kõigile!

Kommentaarid

Pille ütles …
Väga tore retsept - ja hoopis teistsugune :)
PS Tore oli lõpuks kohtuda!!
Juc ütles …
Tõesti teistsugune, ütleks isegi, et pisut veider! PS! Tõesti tore oli kohtuda, loodetavasti ei jää see viimaseks kohtumiseks :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev