Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga
Kui teles jookseb Tuulepealne maa ja kinos jookseb Detsembrikuumus, siis mina ülistan oma väikest kodumaad nii nagu mina seda oskan - ühe kodumaise soojendava mulgipudruga. Retsept on viimases Oma Maitses ilmunud retsepti mugandus.
Vaja läheb:
600-800 gr kooritud kartuleid, kuubikuteks lõigatud
200 dl Lõuna-Eesti tangu (seda ei pea enne leotama ja puder saab kiiremini valmis, kui kruubiga)
1 suur küüslauguküüs
4 spl taluvõid
2 porgandit, riivitud
2 suurt punast sibulat, peenikesteks ribadeks lõigatud
150 gr suitsupeekonit, peenikesteks ribadeks lõigatud
soola/pipart
serveerimiseks hapukoort
Prae 3 spl võis hakitud küüslauk klaasjaks, lisa kartulikuubikud, sega kuumas võis läbi, vala kartulite peale keev vesi, nii et kõik kartulid oleksid sees ja sentimeeter paar pealegi (kui teed putru eelnevalt leotatud kruupidega, siis pane vett niipalju, et kartulid oleksid kaetud). Vala kõige peale tangud. Kata kaanega ja lase madalal kuumusel podiseda, kuni kartul on väga väga pehme. Ära mingil juhul kartulit ja tangu vahepeal sega. Kui kartul on pehme, sega kõik läbi (kartulid peavad olema nii pehmed, et segades lähevad katki). Lisa porgand, maitsesta soola ja musta purustatud pipraga, sega läbi, lase ilma kaaneta üleliigsel veel ära keeda, kui seda on. Prae ülejäänud 1 spl võis sibulad pruuniks. Tõsta kõrvale, prae samal pannil pruuniks ka peekon. Serveerimisel tõsta pudru peale sibulat ja peekonit ning hapukoort.
Kommentaarid