kolmapäev, 22. oktoober 2008

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Palju õnne võrratu maailm! Olen Sind juba terve aasta avalikult kirjeldanud. Sellise ilusa päeva juurde sobib üks päikseseline brownie. Brownie pärineb 1900-ndate algusaastatest USA-st ja tegu on mahlaka (isegi niiske) sisuga, murduvkuiva õhukese koorega tumeda šokolaadikoogiga. Olen lihtsaid browniesid siin ka varem teinud, muffinivormides. Nüüd siis suur, ümmargune ja toorjuustulisandiga.
Vaja läheb:
Tumedaks osaks -
110 gr võid
60 gr tumedat šokolaadi
200 gr suhkrut
2 muna
80 gr jahu
1/2 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
Heledaks osaks -
200 gr toorjuustu
70 gr suhkrut
1 munakollane

Sulata või ja šokolaad, eemalda pott pliidilt. Lisa peene joana ja pidevalt segades suhkruga lahti klopitud munad. Lisa ka vanillisuhkur ja sool. Sega juurde jahu. Vala segu võiga määritud koogivormi (mul oli 24 cm läbimõõduga). Sega kokku toorjuust, suhkur ja munakollane kuni suhkur sulab. Vala või tõsta lusikaga toorjuustusegu ringidena šokolaadisegu peale. Tõmba noaga jooned alates koogivormi äärest kuni keskele välja, et tekiks ilus muster. Küpseta 185 kraadi juures 35 minutit

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju õnne sünnipäevaks! Kook on hullult ilus. Önneks on kõht täis, muidu võiks suu vett jooksma hakata. Ilusat päeva! Kahupea

Juc ütles ...

Aitähh õnnitluste ja komplimendi eest. Kohvi kõrvale on see kook super. Ja muide, Mann, muidu koogivihkaja, pistis tüki tüki järel. :)

Tullia ütles ...

Palju õnne! Kook läheb proovmisele.

Juc ütles ...

Aitähh Tullia. Ja tore, et kohe nii usinalt ära proovid, usun et sa ei kahetse! :)

Ragne ütles ...

õnne ka minu poolt, kook näeb tõeliselt isuäratav välja!!!!

Juc ütles ...

Aitähh Ragne, nii õnnitluste kui koogiilukiitmise :) eest.

Frieda ütles ...

Toreda blogi pidamiseks jõudu ja jaksu!
Tänaseks on siis töö tegemisega ühel pool :p Kuidas sa enam keskendud, kui neelud käivad koogi järele! :)

Juc ütles ...

Suured tänud Frieda, jõudu alati vaja. Ja minu suurimad vabandused, et Su tööpäeva ära rikkusin :)!

Tullia ütles ...

Kook proovitud ja mitte-eriti-magusasõpradest-meeste poolt kiirelt hävitatud. Õnnestus siiski ka endale üks tükk päästa. Lähiajal panen ka blogisse.

Juc ütles ...

Rõõm kuulda Tullia, et meeldis ja hävis kiirelt. Tulen vaatan siis Sinu oma ka üle, kui üles riputad! :)

Tullia ütles ...

Tegin teise katsetuse veel. Toorjuustusse sai pisut palju suhkrut, mis muutis juustumassi vedelaks ja võimatu oli sellest pärast pruuni segu sisse lilleõit/päisest teha. Nii et hoiatuseks!

Juc ütles ...

Väga hea, Tullia, et hoiatasid. Sest ma teen seda kooki veel ja siis peab ettevaatlik olema.

Anonüümne ütles ...

Proovisin ka ära. Õnnestus täiega. Tänan väga - ilus ja lihtne. Kahupea.

KARDEMON ütles ...

palju õnne blogi sünnipäeva puhul! jaksu! olen mitmeidki ideid siit saanud! ja see kook läheb ka katsetamisele, raudselt (kõike ilusat tahaks ka enda lauale ;)! ootan nüüd põhjust!

Juc ütles ...

Oi, aitähh Kardemon kõigi ilusate sõnade eest. Suur rõõm on lugeda, et oled siit ideid saanud :).

Helen ütles ...

Mina tahan ka seda kooki!!!!
Aitäh jagamast, väga armas blogi!

Anonüümne ütles ...

njämma, kui tahaks pidulikumat kas nt kirsid õrna tarretisekihina peal panna sobiks?

Juc ütles ...

Helen, aitähh komplimendi eest. Võta siis kindlasti selle koogi tegu ette, see ei ole raske.
Anonüümsele... kirsid ja šokolaad on alati olnud üks mu lemmikkoosluseid. Nii et proovida ikka võiks. Või siis maitsesta toorjuust kirssidega ja pane pärast kaunistuseks veidi kirsse ja šokolaadi peale?

Anniki ütles ...

Tõeliselt maitsev kook!!!
Kadus taldrikult hetkega:)

Helin ütles ...

Sattusin brownie juustukoogi retsepti otsides sellele retseptile ja proovisin... esimene amps oli ikak väga hea, aga isegi jube magusaarmastaja nagu ma olen, tundus mulle nagu oleks veresuhkur kehas kohe tõusma hakanud... no ikka väga magus... Huvitav, kas suhkrukogust kannataks vähendada ilma, et muutuks koogi konsistens...